logo transparend vojvodina uzivo

5 stvari koje treba proveriti pre nego što kupite polovni automobil

Ušteda novca u poređenju sa kupovinom novog vozila može biti privlačna, ali kako možemo biti sigurni da ne kupujemo „mačku u džaku“?

Kada se odlučujemo za kupovinu polovnog automobila, navigacija kroz proces može biti poput vožnje kroz nepoznati teren. Ušteda novca u poređenju sa kupovinom novog vozila može biti privlačna, ali kako možemo biti sigurni da ne kupujemo „mačku u džaku“? Evo pet ključnih stvari na koje treba obratiti pažnju.

Prva stvar koju treba proveriti je stanje motora. Motor je, bez sumnje, vitalni organ svakog automobila. Njegovo ravnomerno funkcionisanje, odsustvo neobičnih zvukova ili dima, kao i provera nivoa ulja i boje rashladne tečnosti mogu otkriti potencijalne probleme.

Druga stvar na koju treba obratiti pažnju jeste istorija održavanja vozila. Automobil koji je redovno servisiran verovatno je u boljem stanju od onog koji to nije. Ako vlasnik ne može da pruži dokaz o redovnom održavanju, to bi mogao biti alarm za uzbunu.

Sledeća stavka na našoj listi je stanje karoserije i enterijera. Ukoliko automobil ima oštećenja na karoseriji kao što su udubljenja, ogrebotine ili rđa, moguće je da je automobil bio učesnik saobraćajnih nesreća ili da prethodni vlasnik nije brinuo o njemu. Enterijer može otkriti koliko je automobil korišćen i koliko je brinuto o njemu.

Ne zaboravite proveriti i stanje guma. Ovo je ključno za bezbednost, ali može i ukazati na potencijalne probleme sa vešanjem ili upravljačkim sistemom. Proverite dubinu šare i obratite pažnju na ravnomerno trošenje.

 

Na kraju, ali ne manje važno, preporučljivo je da u proces kupovine uključite stručnjaka za automobile. Stručnjak može uočiti probleme koje laici ne bi primetili i može pružiti stručni savet o vrednosti vozila.

Kupovina polovnog automobila može biti finansijski isplativa, ali samo ako se uradi pravilno. Uz ove korake, bićete na pravom putu da pronađete pravi automobil za vas. Ne zaboravite – strpljenje i temeljna provera mogu vam uštedeti mnogo glavobolje u budućnosti.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.