logo transparend vojvodina uzivo

,

4,8 milijardi dinara za podsticaje poljoprivrednicima

BEOGRAD – Zahtevi za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za poljoprivrednike, u okviru IPARD III programa za Meru 1, mogu se podneti do 21. juna.
Javni poziv za ove podsticaje otvoren je 23. februara, a prvobitni rok za prijave je bio do 24. maja, objavila je Uprava za agrarna plaćanja.

Predmet ovog javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u izgradnju objekta, izgradnju objekta sa opremanjem tog objekta, podizanje novog ili obnavljanje postojećeg višegodišnjeg proizvodnog zasada voća, kao i podizanje novog matičnog zasada viših fitosanitarnih kategorija sadnog materijala voća i grožđa.

Investicije u nabavku opreme, takođe mogu biti predmet ovog javnog poziva, ali samo u okviru investicije u izgradnju objekata, odnosno investicije u podizanje višegodišnjih proizvodnih i matičnih zasada.

Pozivom su obuhvaćeni sektori mleka, mesa, voća, povrća, žitarica i industrijskog bilja, grožđa, jaja i ribarstva.

Opredeljena sredstva po ovom pozivu su 4.809.728.000 dinara, a visina podsticaja iznosi od 60 odsto do 75 odsto prihvatljivih troškova investicije, u zavisnosti od toga da li je podnosilac mladi poljoprivrednik, proizvođač sertifikovanih organskih proizvoda, da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području ili je investicija vezana za upravljanje otpadom i otpadnim vodama, kao i proizvodnju i skladištenje energije iz obnovljivih izvora.

Po jednom zahtevu, bez obzira na ukupnu vrednost predmetne investicije, korisnik može da ostvari pravo na IPARD podsticaje u iznosu od 20.000 do 1.000.000 evra.

 

Pročitajte još:

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.