Interpol kaže da na sastanku sa Brnabić nije bilo reči o članstvu Prištine

PRIŠTINA – Prištinski sajt “teve1.info” objavio je danas odgovor Interpola za taj medij, u kojem se navodi da se predsednik te organizacije, na nedavnom sastanku u Ujedinjenim Arapskim Emiratima sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, nije bavio pitanjem eventualne prijave Prištine za članstvo u Interpolu.

“Iako obično ne komentarišemo konkretan sadržaj bilateralnog sastanka, kada je pokrenuto pitanje članstva, predsednik je potvrdio da je Interpol policijska organizacija i da nije uključen u političke rasprave. Predsednik se nije pozabavio pitanjem eventualne prijave za članstvo”, piše “teve1.info” pozivajući se na odgovor Interpola. Prištinski sajt prenosi i da je Interpol poručio da “svaka zemlja može da se prijavi za članstvo u Interpolu ako ispunjava uslove” propisane Ustavom Interpola.

Predsednica Srbije Ana Brnabić izjavila je juče da se tokom posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima sastala sa predsednikom Interpola i prenela da je od njega dobila informaciju da članstvo takozvanog Kosova neće biti na dnevnom redu za vreme njegovog mandata.

Brnabić je za TV Pink rekla da je predsednik Interpola general major Ahmed Naser Al Raisi rekao da će se za njegovog mandata truditi da ne politizuje tu organizaciju, što znači, kako je dodala, “da nemamo na dnevnom redu članstvo takozvanog Kosova u Interpolu”.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.