30 miliona dinara za sport i omladinu u opštini Ada

ADA –  Sport i fizička aktivnost igraju veliku ulogu u našem svakodnevnom životu, a zahvaljujući velikim ulaganjima u sport i omladinu, širom naše države imamo uspešne sportiste koji nas predstavljaju na mnogobrojnim takmičenjima širom sveta!

Ekipa portala Vojvodina uživo je prošle godine posetila Adu, gde je razgovarala sa predsednikom opštine, Zoltanom Biclickim koji je tom prilikom za naš portal istakao da je cilj ove opštine da podigne sportsku infrastrukturu na viši nivo.

Opština Ada je samo jedna od primera kako se ulaže i u manje sredine u razvoj sporta i sportkih aktivnosti na teritoriji Vojvodine. Konkretno je u opštini Ada uloženo 30 miliona dinara namenjenih za sport i omladinu.

Foto: Vojvodina uživo

Inače, opština Ada će biti domaćin 13. Sportske Olimpijade radnika Vojvodine 2023. godine. Ovaj sportski događaj, koji privlači više hiljada takmičara, će se održati između 30. juna i 2. jula 2023. godine.

Ekipe, između ostalog, igraju odbojku na pesku, košarku, kuglanje, pikado, rukomet, gađanje meta, povlačenje konopca i stoni tenis.

Pokrajinska administracija preko Pokrajinskog sekerijata za sport i omladinu ulaže u svako mesto u Vojvodini, kako bi svaki pojedinac mogao da uživa u najsavremenijim sportskim objektima i rekvizitima i kako bi se povećala fizička aktivnost građana, prvenstveno dece.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.