Novi Sad: Otvorena 22. Futoška kupusijada

NOVI SAD – Otvorena je  22. “Futoška kupusijada“ u okviru koje se održavaju 12. susret proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije i 7. festival „Terra Madre Futog“ pokreta “Slow Food“. Pokrovitelj manifestacije je Grad Novi Sad.

Futožani su 2008. godine ušli i u Ginisovu knjigu rekorda za najveće jelo od kupusa u jednoj posudi, kada su napravili 6556 sarmi. Ova manifestacija ima dokazani tradicionalni, etno, kulturni i turistički potencijal.

Pored velikog broja Novosađana i Futožana, na čuvenoj Kupusijadi je bio i gradonačelnik Novog Sada koji je prilikom obilaska ove jedinstvene manifestacije, rekao – „Futoški kupus je jedan od najvećih brendova Novog Sada, karakterističan proizvod za ovo podneblje koji je cenjen u evropskim okvirima. Izlagači su došli iz cele Srbije, jer prepoznaju “Kupusijadu“ kao mesto okupljanja i treba da se ponosimo našim autohtonim proizvodima i ljudima koji organizuju ovakve manifestacije. Temu futoškog kupusa kao brenda potenciraćemo i u okviru projekta Evropska prestonica kulture.“

Gradonačelnik je svoje impresije podelio i na Instagramu:

 

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.