logo transparend vojvodina uzivo

17. Međunarodni Dečiji Festival Folklora „Razigrana Mladost“ u Novoj Pazovi

STARA PAZOVA – Kulturno umetničko društvo „Mladost“ iz Nove Pazove organizuje 17. međunarodni dečiji festival folklora „Razigrana mladost“, koji će se održati od 21. do 23. juna u Novoj Pazovi.

Na festivalu će učestvovati oko 1.000 devojčica i dečaka iz različitih krajeva naše zemlje, ali i deca iz Mađarske, Slovenije, Republike Srpske, Severne Makedonije.

Festivalski koncerti 21. i 22. juna počinju u 18:00 časova na pozornici u tržnom centru BIG Pazova, dok će se 23. juna koncert održati u porti Hrama Svete Trojice u Novoj Pazovi, sa početkom u 19:00 časova. Prvog dana festivala koncert će upotpuniti dva odrasla ansambla – KUD „Španac“ iz Beograda i KUD „Mladost“ iz Nove Pazove. Drugog dana nastupiće i odrasla grupa iz Prijedora, te vokalna solistkinja Danica Krstić.

Foto: RTV Stara Pazova

Posebno zanimljiv događaj biće u subotu u 10:00 časova, kada će učesnici zajedno sa malom radionicom KUD-a „Mladost“ održati likovnu koloniju u tržnom centru BIG. Radovi sa kolonije biće izloženi na samom festivalu.

Ovaj festival pripada porodici Cioff koja ima nacionalne sekcije u 90 država i podržava 321 festival u celom svetu među kojim se nalazi i festival “Razigrana Mladost”. Ovaj festival ima sertifikat podrške Uneska do 2024. godine i svrstan je u manifestaciju druge kategorije u Turističkom savezu Srbije.

Ovaj festival pruža jedinstvenu priliku za mlade folkloraše da razmene kulturna iskustva i predstave tradicionalne igre i pesme iz svojih krajeva.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.