1,6 milijardi dinara za izgradnju fabrike vode u Temerinu (VIDEO)

TEMERIN – Danas su predsednik opštine Temerin Mladen Zec i zamenik direktora firme GAT Miloš Orbović, potpisali ugovor u vrednosti od 1,6 milijardi dinara za izgradnju fabrike vode u Temerinu. 

Pomenuta sredstva izdvojila je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, dok je predviđeni rok za završetak radova dve godine.

Zahvaljujući ovom značajnom projektu Temerinci će dobiti pijaću vodu.

U pitanju je izgradnja postrojenja za prečišćavanje bunarske vode sa izvorišta “Staro Đurđevo”, koje se nalazi na poljoprivrednom zemljištu, jugoistočno od samog naselja Temerin.

U Urbanističkom projektu navodi se da je izvorište “Staro Đurđevo” po kvalitetu sirove vode, u odnosu na ostala izvorišta, najpovoljnija za snabdevanje cele opštine.

Projektom je predviđena izgradnja novih objekata ukupne površine 2.984 kvadratna metra, priključne saobraćajnice sa pešačkim površinama i parkingom, kao i ostale pripadajuće infrastrukture.

Izgradnjom novog postrojenja za prečišćavanje bunarske vode, sa postojećih 35 litara u sekundi kapacitet će se podići na 130 litara u sekundi, što će u narednom periodu biti dovoljno da se zadovolje potrebe za vodom oko 45.000 stanovnika temerinske opštine, i doprineće njenom daljem privrednom razvoju.

Događaju je prisustvovao direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.