Vučević: Maksimalna ulaganja u zdravstvo na teritoriji Grada

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je na svom Instagram nalogu predstojeće radove na Domu zdravlja u Vidovdanskom naselju, ali i podsetio na sva ulaganja u zdravstvo koja su se ostvarila na teritoriji Novog Sada. Saopštenje vam prenosimo u celosti:

„Izdvajamo maksimalne iznose i dajemo sve od sebe da unapredimo zdravstvenu zaštitu u našem gradu, jer nam je svima zdravlje na prvom mestu. U narednim danima počinju radovi i na Domu zdravlja u Vidovdanskom naselju, a dosad smo zaista mnogo toga uradili:

– Kovid bolnica na Mišeluku

Bolnica sa 624 bolničke postelje, od kojih je 220 na intenzivnoj, a 404 su na poluintezivnoj vezi, izgrađena je u rekordnom roku. Uloženo je oko 3.900.000.000 dinara

– Dom zdravlja, Almaška 4

U 2020. završeni su radovi na rekonstrukciji, adaptaciji i sanaciji objekta u Almaškoj ulici br. 4, namenjen zdravstvenoj zaštiti trudnica, majki i dece. Objekat ima suteren, prizemlje i sprat, ukupne površine 450 m2. Radovi su koštali bez opremanja 55.000.000 dinara, od toga Republika – Ministarstvo zdravlja je uložilo 16.700.000 dinara.

– Dom zdravlja Liman

Rekonstruisana je trafo-stanica i postavljeno je spoljno fasadno osvetljenje, u šta smo uložili 24.600.000 dinara.

– Novi Dom zdravlja Adice

Novoizgrađeni Dom zdravlja Adice (1.000 m2), sa uređenim dvorištem i parkingom, ima prizemlje i sprat i predviđene su opšte i specijalističke službe Doma zdravlja Novi Sad: služba opšte medicine, pedijatrijska služba, stomatološka, ginekološka i laboratorijska služba. Bez opremanja objekta dosad je uloženo oko 240.000.000 dinara, i zaista ovaj dom zdravlja je moderno i kvalitetno opremljen, od dvorišta do unutrašnjosti.

– Ambulanta na Sajlovu

U novom objektu u naselju Sajlovo su prostorije: Mesne zajednice, Gradske biblioteke, Udruženja penzionera, Pošte, a uređen je prostor za ambulantu Doma zdravlja Novi Sad.
Još veći projekti su pred nama. Novi Sad je grad budućnosti!

Zajedno možemo sve!“

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.