10 najpopularnijih destinacija na svetu

Rame uz rame sa Dubaijem, Balijem i Kankunom, našlo se i najveće grčko ostrvo, ali i poznato egipatsko letovalište.

Brojne su destinacije u svetu na kojima turisti mogu uživati tokom cele godine. Osim odmora, turistima se nudi i upoznavanje znamenitosti koje nude.

Posetioci sajta Tripadvisor odabrali su najpopularnije destinacije u svetu.

1. Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

Destinacija koja predstavlja mešavinu modernog i istorijskog, avanture i kupovine, dok istovremeno nudi zabavu svetske klase.

Uživajte u pogledu na centar grada sa vrha Burdž Kalife, istražujte pijace pune zlatnog nakita, tekstila i začina ili se odlučite na let balonom iznad pustinjskih dina.

2. London, Ujedinjeno Kraljevstvo

Mnogo svetova u jednom, tako se najkraće može opisati britanska prestonica. Energija grada se neprekidno menja, a atrakcija koje nudi je bezbroj.

Možete uživati u nekom od ekskluzivnih restorana sa Mišelinovim zvezdicama ili u tradicionalnom britanskom pabu, šetati krivudavim kaldrmisanim ulicama ili posetiti neku od istorijskih znamenitosti grada.

3. Kankun, Meksiko

Možda na prvi pogled deluje da je sunčani Kankun namenjen samo odmoru. Ljubitelji istorije ovde će takođe uživati, jer su tu drevne Majanske ruševine El Rej i Iamil Lu’um, kao i muzej posvećen drevnoj civilizaciji Maja.

Ne propustite posetu Muzeju tekile, ako želite da bolje upoznate dušu Meksika.

4. Bali, Indonezija

Raj na zemlji je prvo što mnogi pomisle kada se pomene Bali. Iako je odmor osnovni razlog zbog koga se mnogi turisti odlučuju da posete ovu destinaciju, Bali nudi i mnoge atrakcije.

Bujna džungla na obali vešto skriva drevne hramove i nestašne majmune, koji su turistima posebno interesantni.

5. Krit, Grčka

Ostrvo na kome je, prema mitologiji, rođem bog Zevs, Krit važi za dragulj ne samo Grčke, nego i celog Mediterana. Uz poznata letovališta, ostrvo je bogato i istorijskim znamenitostima.

Turisti mogu uživati u šarmu venecijanske luke Hanije ili u poseti tvrđavi i manastiri Retimna. I to su tek neke od znamenitosti koje krije ovo grčko ostrvo.

6. Rim, Italija

Kako Rim nije izgrađen za jedan dan, tako će posetiocima biti potrebno mnogo dana da upoznaju sve njegove znamenitosti i skrivene kutke.

Rim je pravi kolaž na otvorenom. Ne propustite da bacite novčić u fontanu Di Trevi, obiđete Koloseum i uživate u nekom od lokalnih restorana.

7. Kabo San Lukas, Meksiko

Kao dobro poznata destinacija tokom cele godine, Kabo San Lukas definitivno spada u destinacije sa kredibilitetom.

Među brojnim plažama svako će naći ono što želi. U blizini je i park prirode u kome posebno uživaju mališani.

8. Istanbul, Turska

Grad na Bosforu se sa razlogom našao među najpopularnijim destinacijama. Mešavina kultura u nekadašnjem Konstantinopolju uočljiva je na svakom koraku.

Možete uživati na istanbulskim bazarima, ali i u nekom od lokalnih kafića i restorana. Možda tada shvatite zašto se za Istanbul kaže da nije samo jedan grad, već mnoštvo gradova u jednom.

9. Pariz, Francuska

Uživanje u nekom od kafića na pairskim trotoarima, šetnja obalom Sene i divljenje Ajfeolovom tornju, tek su neke od aktivnosti u kojima mogu uživati posetioci francuske prestonice.

10. Hurgada, Egipat

Koralni grebeni i tirkizna voda, u kombinaciji sa prostranim plažama, učinili su ovo letovalište biserom Crvenog mora. Neke od najboljih lokacija za ronjenje nalaze se upravo ovde.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: