Za one koji izbegavaju brašno: Pita sa ovsenim pahuljicama i tikvicama

Nešto novo što će vam se sigurno dopasti.

Sastojci:

100 g ovsenih pahuljica
150 ml jogurta
50 ml ulja
1 puna kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
200 g tikvica
2 jaja
50 g susama

Priprema:

U činiji pomešajte pahuljice, jogurt i ulje, pa smesu ostavite desetak minuta da pahuljice omekšaju. Za to vreme narendajte tikvicu i dobro je ocedite od viška vode koju će pustiti. Jaja posebno umutite.

Smesi sa pahuljicama dodajte prašak za pecivo, so, oceđenu tikvicu i jaja. Na kraju stavite i susam i dobro promešajte.

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pekač (20×16 cm ili malo veći) podmažite pa u njega sipajte dobijenu smesu.

Pitu pecite oko 35 minuta, odnosno dok ne porumeni.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.