Treba li pečurke da peremo pre kuvanja?

Šampinjoni su dostupni za kupovinu tokom cele godine, a spadaju u najpopularnije pečurke. Uglavnom ih koristimo u kombinaciji sa raznim jelima, ali ih jedemo i dinstane.

Mnogo je načina da iskoristimo pečurke u ishrani, ali ono što većina nas zapravo ne zna jeste to kako treba da se obrade pre kuvanja ili pečenja. Ukoliko ste pomislili na čišćenje i pranje, bili ste u pravu, na to i jesmo mislili.

Naime, neke domaćice ih, neposredno pre termičke obrade, operu, dok neke to ne rade. Postavlja se pitanje šta je od ta dva ispravno?

Pre termičke obrade, šampinjone nikada ne treba da perete. Ovo vam se možda ne dopada, pogotovo jer ne deluje kao higijenski ispravno, ali razloga za brigu nema, jer se oni vrlo pažljivo uzgajaju i isto tako pažljivo beru, tako da standardna prljavština ne dolazi u obzir, dok sa pranjem nastaju poteškoće.

Same pečurke sadrže visok procenat vode, a ukoliko ih pre upotrebe operete, gube sav ukus. Evo šta je zapravo potrebno da uradite.

Sečivom noža uklonite posebno kontaminirana područka, a zatim ih temeljno obrišite salvetom ili ubrusom. U slučaju da su previše prljave, navlažite čistu krpu i lagano ih obrišite. I to je zapravo sve. Pripremite šampinjone onako kako ste planirali i uživajte.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: