Spavanje na ledjima ne pravi bore! Njujorški estetski hirurg savetuje kako da sačuvate mladolikost

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Za zdravlje i izgled kože važno je da svake noći spavate od sedam do devet sati, kao i da pre toga obavezno skinete šminku. Ako i pored poštovanja ovih pravila ujutru delujete podbulo i iscrpljeno, to znači da nešto, ipak, i dalje ne radite kako treba - kaže dr Vasjukevič i ističe da je rešenje u jednom od tri najčešća položaja u kom spavamo.

Jastučnice
Ako spadate u osobe koje, kako god da usne, tokom noći završe na boku, onda bar spavajte na jastučnici od svile ili satena

– Horizontalni položaj tela tokom spavanja narušava cirkulaciju tečnosti ka gornjem delu tela i zato se otoci na licu obično vide rano ujutru. Najzdravije je spavati na leđima. Na taj način produžićete mladolikost kože, odnosno sprečiti nastanak bora, jer nema nikakvog trenja kože o neku površinu – kaže dr Vasjukevič i savetuje da pritom poduprete glavu dodatnim jastukom kako biste bili sigurni da se tokom spavanja neće nakupljati tečnost u licu.

Najgori položaj je, tvrdi, spavanje na stomaku.

– Lice je uronjeno u jastuk i dolazi do oticanja i podbulih očiju, a prave se i nove bore. Ako ste tako navikli da spavate, trudite se da menjate rutinu, jer to je mnogo jeftinije od estetskih korekcija – kaže ovaj stručnjak.

Prema njegovoj oceni, ni spavanje na boku, koje se savetuje osobama koje imaju problema sa sinusima, nije dobro za lepotu jer “pravi bore na dekolteu i na onoj strani lica koja je uronjena u jastuk”.

– Tokom noći više puta dolazi do trenja lica o jastuk. To samo po sebi nije ništa strašno za kožu, ali ako ta pomeranja pomnožite sa godinama takvog spavanja, možete da zamislite kakve posledice to ostavlja na vašem licu i koliko ubrzava starenje – upozorava dr Vasjukevič.

Tagovi:

Pročitajte još: