Recept za ručak: Pečeni uštipci od tikvica

Tikvice su još uvek u sezoni i na raspolaganju za različite kulinarske igre. Ako vam je dosadilo da ih pohujete na klasičan način, dinstate ili dodavajete sosovima za testeninu ili pirinač, ili punite mlevenim mesom – imamo novu ideju!

Od tikvica pripremite najukusnije uštipke, a najbolje od svega, za izradu će vam biti potrebno svega nekoliko sastojaka, koji ne koštaju više od 200 dinara!

Sastojci:

2 tikvice
1 jaje
75 g brašna
so i biber po želji
2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Tikvice operite, izrendajte, posolite i stavite u cediljku oko deset minuta. Istisnite višak vode i prebacite tikvice u veću posudu. Pomešajte narendane tikvice s jajetom, brašnom, solju i biberom i formirajte uštipke.

Na vrućem tiganju sa malo ulja ispecite uštipke sa obe strane dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Poslužite sa malo pavlake i sezonske salate po želji.

Prijatno!

Napomena: U testo možete da dodate i seckani praziluk – ukus će biti fenomenalan!

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.