Recept dana: Ajvar iz rerne bez pečenja i ljuštenja paprika trenutno je najtraženiji recept na Balkanu

Ovo je ubedljivo najtraženiji recept u Srbiji, a uskoro će vam biti, jasno i zašto

Sezona pripreme zimnice uveliko traje, a priprema ajvara je njen nezaobilazni deo.

Iako mnoge domaćice radije kupe gotov proizvod jer je priprema ajvara prilično zahtevna, ovaj naš recept za ajvar iz rerne će vas možda ubediti da ove godine pokušate da napravite svoj, domaći.

Inače, recept za ajvar iz rerne, je trenutno najtraženiji na internetu, a mi vam dajemo provereni recept koji svima uspeva, pieš najžena.rs.

Sastojci:

600 g crvene paprike
2 čena belog luka
morska so
maslinovo ulje
biber

Priprema

1. Paprike dobro operite i secite ih na sitnije kockice. Prelijte ih uljem, posolite i ostavite da se mariniraju oko tri sata.

2. Paprike stavite u pleh, pa ih sušite oko četiri sata u blago odškrinutoj rerni zagrejanoj na 50 stepeni. Nakon toga, ako želite uklonite ljuske sa paprika, pa paprike sameljite u mašini za meso.

3. Tokom mlevenja dodajte biber, beli luk i ako volite, ljutu papričicu. Na kraju dodajte još ulja i njime doterajte gustinu ajvara.

4. Gotov ajvar sipajte u sterilisane tegle, dobro zatvorite i odložite na hladno i mračno mesto.

Bon appetit!

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.