Prirodno starenje ili estetska hirurgija

Madona je od samih početaka bila prepoznatljivo lice, jedna od retkih ženskih zabavljača koja je dostigla globalnu prepoznatljivost. Međutim poslednjih sedam dana upravo njeno lice izaziva najviše polemike –  da li treba stariti prirodno ili koristiti estetsku hirurgiju u pokušaju da se “zaustavi” starenje i tako postati gotovo neprepoznatljiv.

U raspravu o njenom “novom licu” uključili su se i plastični hirurzi, koji smatraju da je pevačica išla na zatezanje lica, operisala nos i prekomerno koristila filere i botoks. Doktor Majkl Horn, sertifikovani plastični hirurg iz Čikaga, veruje da je Madona nedavno išla “pod nož”. Smatra da je bila na fejs-liftingu, što je očigledno, jer joj koža izgleda zategnuto i bez bora, a tokom govora na dodeli Gremija mimiku lica svela je na minimum.

– Koristila je previše filera kako bi joj lice bilo puno, pa su joj jagodice sada istaknutije nego pre i izgledaju neprirodno visoko. Po svemu sudeći imala je i podizanje obrva, što je još uočljivije jer su tanke, a ranije su bile guste. Njena linija kose je sada šira, tako da se verovatno podvrgla ubrizgavanju filera u slepoočnice. Sjaj na njenoj koži najverovatnije potiče od injekcija plazme bogate trombocitima ili drugih biostimulativnih punjenja. Polemika se vodila i na društevnim mrežama, naročito na Tviteru i TikToku.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madonna (@madonna)

Mnogi su tada primetili da postoje i žene koje su istih godina kao Madona (rođene 1958. godine) koje, reklo bi se, stare graciozno, prihvatajući bore i zreliji izgled. I ove dame, kao i Madona bave se “javnim” poslom i važno im je da zadrže mladačački izgled, ali su, u isto vreme, spremne da prihvate promene koje donose godine. To su čuvene Šeron Stone i Endi Mekdauel.

Glumica Endi Mekdauel, pre dve godine, početkom pandemije, prestala je da farba svoju prirodno sedu kosu, i kaže da je tada doživela prosvetljenje.

– Želela sam to da uradim već nekoliko godina, a onda se desila pandemija i videla sam da mi se pojavljuje izrastak. Pomislila sam da mi dobro stoji –  rekla je glumica za “Thezoereport”.

Ona kaže da je počela da se farba u četrdesetoj godini života, nakon što je primetila da novinar tokom intervjua zagleda njene sede. Danas, gotovo 25 godina kasnije, drugačije gleda na lepotu.

– Mislim da su žene umorne od ideje da ne mogu da budu i stare i lepe. Muškarci ostare, a mi nastavimo da ih volimo. I ja želim da budem kao muškarac. Želim da budem lepa i ne želim da sebe uništavam da bih to ostvarila. Muškarci mogu da budu prosedi i mi to smatramo božanstvenim. Prodali su nam tu ideju da su oni bolji od nas  – kaže ona.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andie Macdowell (@andiemacdowell)

I čuvena glumica Šeron Stoun, takođe ove godine puni 65 godina, a i dalje izgleda sjajno, odlikuje je prirodna lepota, zrači pozitivnom energijom i samopouzdanjem. Pored svog talenta, Šeron je poznata i kao motivacija mnogim ženama.

Šeron je priznala da je nekoliko puta stavljala botoks, ali je ubrzo shvatila da je to bila greška.

– Neću kriti činjenicu da sam stavljala botoks nekoliko puta, ali danas mislim da je to bila velika greška. Zbog njega sve žene liče jedna na drugu. Ja želim da budem onakva kakvu me je Bog stvorio, sa svim svojim manama i vrlinama. Svaka žena bi morala da dođe u tu fazu gde može ponosno da kaže: “Ponosna sam na to što jesam” – rekla je glumica, a piše “People“.

Kako je Šeron više puta istakla, ona se trenutno oseća samouverenije nego ikad i “želi da bude žena koja najbolje izgledala u svojim godinama”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LensCrafters (@lenscrafters)

A jedna od najpoznatijih žena, voditeljka Opra Vinfri aktivno promoviše prirodno starenje, a starija je svega 4 godine od Endi, Seron i Madone. U Svom intervjuu na temu prirodnog starenja za Independent, Opra je rekla da je smešno boriti se protiv starenja.

– Mislim da sa godinama svi postajemo bolji, rekla je Opra. Kultura je postavljena da nam kaže, u našem konkretnom društvu, da je starenje pogrešna stvar. Da treba da se borite protiv toga i odupirete se svime što imate, što je pomalo smešno jer će na kraju pobediti starenje.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: