Počinje Fer plej Liga: Opovački Spartanci izlaze na teren

OPOVO – Fer Plej liga je najveće i najmasovnije takmičenje u Srbiji koje se održava u Beogradu za decu od 6 do 13 godina na otvorenim terenima sa veštačkom travom u SC Rakovica, SC Gladijator, SC Ada, SC BASK, gde učestvuje više od 240 klubova i škola fudbala iz cele Srbije.

Fer Plej Liga je zamišljena tako da deca igraju – uživaju u fudbalu bez rezultatskog značaja, da pokazuju i razvijaju svoje fudbalske veštine bez pritiska.

Naši najveći klubovi su učesnici Fer Plej Lige kao što su Crvena Zvezda, Partizan, Čukarički, Voždovac, Rad i mnogi drugi.

Škola fudbala “Spartanac” Opovo učestvovaće sa igračima od 2010. do 2017. godišta, sa 8 selekcija i 9 prijavljenih ekipa.

„Uglavnom će deca starije grupe (2010, 2011 i 2012) svoje utakmice igrati subotom, a mlađe grupe (od 2013. do 2017. godišta) igrati nedeljom. Već sutra u nedelju, 2.aprila počeće Fer Plej Liga za decu od 2010. do 2015. godišta, a sledeće nedelje kreće liga i za naše najmlađe (2016. i 2017. godište). Prolećni deo Fer Plej lige će trajati 7 – 8 vikenda, zavisi od broja ekipa u grupi. Deca naše škole fudbala su vredno trenirala preko zime, spremni smo za početak lige. Očekujemo lepo druženje, gde će se deca kroz putovanje i odigravanje utakmice još bolje upoznavati – socijalizovati, družiti. Odlazak na utakmice iskoristićemo za druženje, planiramo da posetimo razne znamenitosti u Beogradu. Mi radimo sa decom u tri baze Opovo (Sefkerin, Baranda), Čenta i Sakule (Farkaždin, Idvor), većina dece se i ne poznaju, a ovo će biti dobra prilika za druženje. Ligu ćemo igrati u novim dresovima koje su deca izabrala, koji prelepo izgledaju. Broj dece – članova naše škole fudbala Spartanac je 120. Zahvalni smo deci i roditeljima“, navodi se u saopštenju škole fudbala „Spartanac“ iz Opova.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: