Novosađanin osvojio bronzanu medalju u džiju džici na Svetskom prvenstvu u Abu Dabiju (FOTO)

NOVI SAD – Mladi Novosađanin Ivan Della Croce nastavlja da osvaja medalje na vrhunskim takmičenjima, sada se vratio sa osvojenom bronzom  na Svetskom prvenstvu u džiju džici u Abu Dabiju.

Ove godine već je zablistao na Evropskom prvenstvu za seniore u Izraelu gde je u džiju džici osvojio zlatnu medalju, a nedavno se vratio sa Svetskog prvenstva u Abu Dabiju u kojem je osvojio bronzanu medalju za našu državu.

Ivan se takmiči u kategoriji do 69 kilograma i na putu do pobedničkog postolja uspešno je savladao takmičare iz Grčke, Italije, Angole, Danske i Portugala.

Borba za više odličje zabeležena je minimalnim porazom od francuskog takmičara, a kako Ivan naglašava, borba je bila “gusta i neizvesna do samog kraja”.

 

Foto: Privatna arhiva

 

“Takmičenje je bilo masovno, učestvovalo je 68 zemalja i moja kategorija bila je jedna od najjačih na tom prvenstvu. Smatram da je Srbija opet pokazala da radi sve kako treba, jer čim smo učestvovali na tri velika takmičenja, sa minimalnim razmakom, to je veliki uspeh”,  izjavio je Ivan za portal Vojvodina uživo.

 

Foto: Privatna arhiva

“Sada sledi kratka pauza, do 10. decembra. Čeka nas Svetsko prvenstvo u junu, koje će se održati u Mongoliji. Dok bi u aprilu trebali da odemo u Pariz, tamo će se održati grend slem. Mi imamo tri ili četiri grend slema godišnje, od toga su tri u Evropi, otprilike su to planovi”, zaključio je Ivan za portal Vojvodina uživo.

Ivan Della Croce ima 25 godina, od svoje šeste godine je u sportu a pored takmičenja i studiranja radi i kao trener u Džudo klubu Vojvodina.

Kada su u pitanju uzori, Ivan je ranije za naš portal izjavio da mu je uzor njegov trener Kopas Janoš i pomoćni trener Benjamin iz Slovenije sa kojim radi online.

“Mislim da je porodično okruženje i podrška ključ uspeha za sve takmičare džiju džice. Zdrav timski odnos između trenera i sportiste, doprinosi fizičkoj i mentalnoj pripremi za takmičenje”, izjavio je Ivan.

Potsećanja radi, ovo su najbolji uspesi naše države u džiu džici tokom poslednjih godina: 

  1. mesto na Evropskom prvenstvu u Izraelu
  2. mesto na Svetskim Igrama u SAD
  3. mesto na Svetskom prvenstvu u Ujedinjenim Emiratima

 

Foto: Privatna arhiva

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: