Kako da napravite najbolje kuvano vino?

Zima, a posebno novogodišnji i božićni praznici, nezamisliv je period bez čuvenog kuvanog vina. Bez obzira na to da li najviše uživate u njegovoj konzumaciji kod kuće, ili volite da ga pijete u svom omiljenom restoranu, neizostavan je deo zimske atmosfere.

Svako ko je ikada probao kuvano vino, zna koliko je ono ukusno i pitko. Kombinacija samog vina i začina, na čelu sa cimetom i karanfilićem, čini ga posebno aromatičnim, a šećer mu daje slatkoću koju svi obožavaju.

Ipak, vino ne zna svako da skuva, iako to zaista nije težak posao. Ukoliko ste ovih dana planirali da uživate u čarima ovog zimskog pića, rado ćemo vas uputiti u svega nekoliko vrlo jednostavnih koraka koje je potrebno da obavite kako biste dobili savršen napitak.

Nabavite ovih nekoliko namirnica, vino se podrazumeva i bacite se na posao.

Sastojci:

1l vina
4 kašike šećera
3-4 karanfilića
cimet
muskatni oraščić

Priprema:

U šerpu sipajte vino, a zatim dodajte šećer i karanfilić. Sve promešajte i kuvajte dok ne provri.

Na samom kraju, dodajte malo cimeta i muskatnog oraščića i ponovo promešajte.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.