Jeftin, a neverovatno dobar ručak. Testenina sa sosem od pečenih paprika iz tegle, na stolu za manje od 15 minuta

Marinirane pečene paprike su verujem bolji izbor od običnih pečenih paprika, jer imaju taj fini šmek belog luka i sirćeta. Dodajte testenini grilovanu piletinu, ako hoćete da “pojačate” ručak.

Potrebno je:
1 pakovanje testenine
370 g pečenih i mariniranih paprika iz tegle
pola šake svežeg bosiljka
250 ml neutralne pavlake
1/2 kašičice soli
1 1/2 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka, sitno iseckanog
1 šaka parmezana
1/4 kašičice tucane ljute paprike
Priprema:

Stavite da se kuva testenina prema upustvu sa pakovanja.

Iseckajte paprike, dodajte im bosiljak i neutralnu pavlaku i sve izblendajte u blenderu ili ručnim blenderom. Dodajte soli.

U šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri, dodajte iseckani beli luk, i posle pola minuta dodajte izblendane paprike. Kuvajte oko 3 minuta dok se sos ne zagreje, pa tome dodajte skuvanu testeninu. Sve promešajte, dodajte izrendani parmezan i tucanu ljutu papriku. Služite jelo odmah.

 

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.