Fešta na Poljudu za Hajdukove klince: Torcida se poklonila polufinalistima Lige šampiona

Split živi za ovaj klub, pokazuju to i ove scene

Navijači Hajduka konačno su imali razloga za veliko slavlje, a umesto seniora, dali su im ga juniori splitskog kluba. Hajdukovi omladinci su napravili najveći uspeh u istoriji kluba, ali i hrvatskog futbala za taj uzrast, plasmanom u polufinale Lige šampiona. U sredu na kultnom dortmundskom “Vestfalenu”, ekipa trenera Marijana Budimira porazila je Borusiju nakon izvođenja penala 9:8, posle egala u regularnom vremenu (1:1).

Taj meč “Bili tići” su igrali pred oko 4.500 svojih navijača, a dan kasnije, po povratku kući, dočekali su ih identični prizori – pune tribine ljubitelja splitskog kluba koji su došli da pozdrave svoje junake.

Torcida je priredila doček za Marijana Budimira i njegovu ekipui na Poljudu, gde se sabralo nekoliko hiljada navijača, prenose hrvatski mediji.

Juniori su na poljudski teren ušli uz ovacije, a onda su neko vreme s Torcidom pevali pesme, a navijači su posebno skandirali šefu omladinske akademije kluba Bori Primorcu, koji se rasplakao u Dortmundu nakon što je Hajduk prošao u polufinale.

Na dočeku omladinaca bili su i lideri seniora predvođeni kapitenom i najboljim igračem Markom Livajom.

Hajduk će u polufinalu igrati protiv Milana, a završnica se igra u švajcarskom Nionu, sedištu UEFA, od 21. do 24. aprila.

U drugom polufinalu sastaju se holandski AZ Alkmar i portugalski Sporting.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: