Donacija iz Kanade za vršačku bolnicu

VRŠAC – Opšta bolnica Vršac dobila je veoma vrednu donaciju „Bebiterm sistem za grejanje beba“, takozvani topli sto za preglede beba, koji je poklonila kanadska fondacija „Sabor Srbije“ iz Vankuvera.

Donaciju je danas lično uručio direktor fondacije Dragan Paunović.

“Naša fondacija osnovana je 2002. godine i od tada Srbi iz Vankuvera redovno doniraju dečijim odeljenjima bolnica u Srbiji. Mi kažemo da su naše donacije skromne, ali nam je važno da su to uvek novi i savremeni aparati. Vankuverska fondacija jesete mala u odnosu na Toronto ili Sjedinjene države, ali nam je drago da uspešno pomažemo našu otadžbinu već 20 godina”, istakao je Dragan Paunović, predsednik fondacije „Sabor Srbije“ iz Vankuvera.

Dečje odeljenje vršačke Opšte bolnice jedno je od najopremljenijih, a sada je dobilo i još jedan jako važan aparat.

“Najznačajni zadatak našeg društva u celini je borba protiv bele kuge, koja nam predstoji u decenijama pred nama. Obaveza zdravstvenih ustanova je da pruži najbolju moguću negu našim najmlađim pacijentima. Pored edukacije lekara i medicinskog osoblja, neophodna je i savremena oprema. Sa zadovoljstvom mogu reći da je Opšta bolnica od danas bogatija za ovaj bebiterm aparat, takozvani toopli sto za preglede beba i zaista će naši pacijenti imati bolje uslove. Dugujemo veliku zahvalnost gospodinu Draganu Paunoviću i fondaciji „Sabor Srbije“ iz Vankuvera na ovoj vrednoj donaciji od 1.350.000,00 dinara, koja će sigurno podići kvalitet lečenja”, rekao je direktor vršačke Opšte bolnice dr Ivan Ivanović.

Kako se moglo čuti, ovaj topli sto za preglede najvažniji je za uspostavljanje dijagnoze bolesti kod onih najoseljivijih novorođenih.

“Ovo je vrhunski aparat koji je nama neophodan, a posebno je važan za najmlađe pacijente, one novorođene, koje nekada dođu ovde u veoma teško stanju. Zato je važno da ne gube toplotu koja je za njih jako bitna. Ovaj topli sto se greje i odozdo i odozgo i omogućava da pregled bude duži i detaljniji, a lekarima da ga odrade mirno i staloženo”, objasnio je dr Dragan Nackov, načelnik pedijatrije Opšte bolnice Vršac.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: