Dejvid Bouvi dobio zvezdu na Stazi slavnih u Londonu: U društvu sa Ejmi Vajnhaus i grupom “The Who”

Na ceremoniji u njegovu čast svirani su najveći hitovi muzičke legende.

Legendarni britanski rok muzičar Dejvid Bouvi posthumno je odlikovan dobijanjem zvezde na Stazi slavnih muzičara u Londonu, pridruživši se time muzičkim zvezdama, grupi “The Who”, kantautorki Ejmi Vajnhaus, kao i grupama “Mednes” i “Soul II Soul”.

Bouvijeva zvezda je otkrivena na ceremoniji u njegovu čast, na kojoj su svirani najveći hitovi muzičke legende.

– Ovo je samo jedan od orijentira za Bouvijevo nasleđe, uzimajući u obzir plodonosnu muziku, filmove, video snimke i sve što je ovaj umetnik uradio za kulturu – rekao je Vudi Vudmansi Rojtersu.

Vudmansi je bio bubnjar u jednom od Bouvijevih pratećih ansambala, te je imao priliku da učestvuje u otkrivanju spomenika u čast ovog umetnika.

– Bio je neverovatan umetnik, on je bio osoba koja je radila non stop, njegov dan je bio ispunjen radom, to se moglo videti u njegovom plodonosnom stvaralaštvu. On je mogao da predstavlja različite likove i muzičke žanrove koje je radio i da to izvodi, ja ne mislim da je iko to ikada postigao, Bouvi je bio jedinstven, zaista jedinstven – dodao je Vudmansi na ceremoniji.

Londonska staza slavnih muzičara osnovana je 2019. godine, po ugledu na Holivudsku stazu slavnih, a prvi laureat je bila grupa “The Who”.

Nakon velike pandemije, koja je uticala na održavanje mnogih javnih dešavanja, otkrivanje i odavanje počasti Bouviju je prvi put organizovano posle marta 2020. godine

Podsećanja radi, ovoga meseca je izašao i dokumentarni film o britanskom kantautoru Dejvidu Bouviju, pod nazivom “Moonage Daydream”.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: