Debatni turnir povodom Međunarodnog dana studenata

NOVI SAD – Povodom obeležavanja Međunarodnog dana studenata 12 . i 13. novembra 2021. godine, članovi OPENS tima će treću godinu za redom, organizovati studentske debate na Univerzitetu u Novom Sadu.

Održavanje lokalnih novosadskih debata je predviđeno za 12. novembar sa početkom u 14 časova, dok će u subotu, 13. novembra sa početkom u 12 časova, pobednici lokalne debate imati priliku da se takmiče i debatuju sa svojim kolegama sa Univerziteta iz Niša, Beograda, Kragujevca i Novog Pazara.

Sve debate održaće se u Omladinskom centru OPENS (Bulevar despota Stefana 5, Novi Sad), a čitav događaj realizovaće se u skladu sa epidemiološkom situacijom i merama koje su na snazi u Repubilici Srbiji.

Foto: OPENS FB

 

Pravo prijave za učešće na debatama imaju svi studenti Univerziteta u Novom Sadu, bez obzira na nivo studiranja (osnovne, master i doktorske studije).

Ovogodišnja krovna tema debatnog turnira je ”Fizičko i umno osamostaljenje mladih”, a inspiracija za istu pronađena je u situacijama u kojima se mladi svakodnevno nalaze, a to je večita borba između fizičkog i umnog osamostaljenja. Turnir će se realizovati u formatu američke parlamentarne debate u skraćenoj formi.

Debatni tim treba da sadrži tri člana, s tim da je jedan član zamenski.

Prijava na debatni turnir je otvorena do 10. novembra 2021. godine.

Preko 80 godina, 17. novembar se obeležava kao Međunarodni dan studenata u znak sećanja na noć u kojoj su 1939. godine, Nacisti ušetali u češke univerzitete, te usmrtili studente i poslali ih u koncentracione logore.

Danas ovaj dan obeležavaju studentske organizacije u celom svetu.

Foto: OPENS FB

Tagovi:

Pročitajte još: