Piće koje osvaja neodoljivom aromom

Sezona jagoda traje, a sem za džem i slatko, možete ih iskoristiti i za pravljenje likera. Donosimo recept za domaći liker od jagoda, koji najviše prija damama.

Domaći liker od jagoda možete služiti kao aperitiv ili samostalno, dok uživate u vrelim letnjim danima. Njegovoj mirisnoj aromi retko ko može odoleti, a svaka domaćica sposobna je da napravi ovo, pre svega, damsko piće.

Priprema:

Jagode najpre oprati i očistiti od peteljke. Potom ih treba izgnječiti i posuti šećerom, pa ih tako ostaviti da odstoje pokrivene 12 sati. Nakon što odstoje jagode se presipaju u veću teglu ili balon za vino i prelivaju se votkom i rumom.

Posudu dobro treba zatvoriti i ostaviti na hladom mestu 3 nedelje. Treba ih pažljivo mešati na svaka 3-4 dana. Liker naposletku treba procediti kroz gušću gazu, sipati u staklene flaše i tek je onda spreman za konzumiranje.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.