Božić: Odgovorno tvrdim, dovoljno hrane za sve građane Srbije (VIDEO)

NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomira Božića izjavio je za portal Vojvodina uživo da će tokom zime i ranog proleća biti dovoljno hrane za sve građane Srbije. 

Sa Božićem smo pričali o izazovima koji nam predstoje tokom zime i ranog proleća, a koji su pojačani i zbog velike suše tokom leta.

“Pre svega, zadesila nas je globalna pandemija u prethodnim godinama i u tom trenutku smo shvatili šta znači imati dovoljne količine hrane u zalihama, srećom mi kao zemlja smo imali dovoljne količine za naše građane, međutim dogodila se situacija u Ukrajini, povodom čega je došlo do nestašice zaliha, ne samo kod nas nego u celoj Evropi. Vlada Republike Srbije u saradnji sa ministrom Nedimovićem uspela je da održi stabilnost i obezbedi dovoljne količine hrane građanima Srbije, ali je pritom pomogla i drugim zemljama. Juče je bio sajam poljoprivrede u Bijeljini, gde su bili prisutni predstavnici Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, naši predstavnici, kao i predstavnici drugih zemalja. Zajednički projekat “Otvoreni Balkan” doprinosi tome da svi, jedni drugima, treba da pomognemo i obezbedimo dovoljne količine hrane, jer ako i mi imamo dovoljne količine, treba da je imaju i naše komšije. Samo na taj način ćemo biti jači, i u narednom periodu apsolutno ne treba da budemo zabrinutu da li ćemo imati dovoljne količine hrane. Odgovorno vam tvrdim da ćemo imati dovoljne količine hrane i da stanovništvo apsolutno ne treba da bude zabrinuto“, rekao je pokrajinski sekretar Čedomir Božić za portal Vojvodina uživo.

Izjavu pokrajinskog sekretara Božića, možete pogledati i u našem videu.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: