Bio Šimon ili Sajmon, „Varalica s Tindera” je slobodan čovek: Saznajte gde je, čime se bavi i koliko zarađuje!

Šimon Hajut, koji se na Tinderu predstavljao kao Sajmon Levijev, sin bogataša, „Kralj dijamanata” i „težak” milione, prema dokumentarcu je uspeo da prevari mnoge žene za pare. Ljude širom sveta je opelješio i „prikupio” ukupno 10 miliona dolara na taj način, a javnosti je najšokantnije od svega to što je on sada – slobodan čovek, koji još i „juri” karijeru u Holivudu, dok mu bivše grcaju u dugovima.

Bio je osuđen na 15 meseci zatvora zbog prevara u Izraelu, kao i krađa, falsifikovanja, u decembru 2019, međutim napolje je pušten znatno ranije, posle tek pet meseci.

Gde je sad, onlajn?

Zabranjen na Tinderu posle dokumentarca, tačnije 25. februara, veoma je aktivan na društvenoj mreži Instagram! „People” piše kako je tamo skupljao neverovatan broj pratilaca iz dana u dan, međutim posle filma, a prema njegovim tvrdnjama – isto je nastavio na drugom profilu, jer mu je „stari bio hakovan, pa izbrisan”.

Šta radi?

Ranije, imao je sajt koji trenutno nije aktivan, a gde je nudio poslovne savete za 300 dolara. Sada, „bacio je oko” na Holivud potpisavši ugovor s menadžerkom Džinom Rodrigez sa nadom da će se ostvariti u šoubiznisu.

Kažu da pored, navodno, dejting šoua planira i podkast, kao i da napiše knjigu. Takođe, pošto nije želeo da učestvuje u „Netfliksovom” dokumentarcu, voleo bi i da snimi film s istom temom koja ga je načinila jednom od najudarnijih stavki, „samo još traži ugao” iz kog bi ispričao svoju stranu priče.

Društvene mreže

Takođe, dok ga na nekoliko slično nazvanih profila „prozivaju” kako zbog obmane nesrećnih žena, tako i za pare, on sudeći po objavama živi prilično lagodno, pa navodno i naplaćuje drugima da se promovišu preko njegovih storija koje pregleda na hiljade ljudi u jednom danu.

Ko je on u stvari?

Rođen kao Šimon Hajut, begunac je iz Izraela, koji je svoju zemlju zauvek zauvek napustio 2011. ne bi „zaobišao” krivična dela koja je počinio u dvadesetima, a isto su prevare u pitanju. Prvo je pobegao Finsku, gde je u jednom trenutku odležao dve godine 2015. jer je obmanuo tri žene, pisao je „The Times of Israel”.

U svoju zemlju se vratio 2017, pa odatle otišao u Evropu i zvanično promenio ime u Sajmon Levijev. Tada, počela je „Tinder Swindler” era. Trudio se da bude ekstremno šarmantan, predstavljao se kao bogati naslednik, u Izraelu najpoznatiji kao „Kralj dijamanata”.

Zločini

Osim što je u Finskoj ležao dve godine, napravio je i dugu listu zlodela i Izraelu, Švedskoj, Engleskoj, Nemačkoj, Danskoj i Norveškoj. Uhvaćen idući put, međutim, bio je tek u Grčkoj 2019, jer je koristio lažni pasoš pa bio deportovan – u Izrael.

U decembru te godine bio je i optužen za prevaru, krađe i falsivikovanje na ranije pomenutih 15, pa bio pušten posle pet meseci – zbog dobrog vladanja.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: