Baja Mali Knindža završio u američkom jutarnjem programu (VIDEO)

Njegova popularnost seže i preko grane.

Pevač Baja Mali Knindža uvek je rado viđen gost na svim privatnim slavljima, a njegove pesme se slušaju više nego ikad. Osim što je i te kako poznat kod nas, njegova popularnost seže i preko grane.

Naime u jutarnjem programu lokalne TV CBS u Sakramentu prikazan je deo iz spota njegove pesme „Ne volim te, Alija“ koja nosi veoma potresnu priču.

Naime, ratovi na Balkanu devedesetih odneli su mnoge živote, a jedan od onih koji su izgubili najdraže je i Baja Mali Knindža, koji se baš u to vreme proslavio patriotskim pesmama.

Pevač je na početku karijere bio politički neopredeljen, ali nakon što su mu u ratu početkom devedesetih zaklali ujaka i ujnu, poubijali prijatelje i zarobili brata, podigao je glas, pre svega kroz pesme koje je pisao i pevao.

– Nisam politički opredeljen i nijedan narod ne mrzim. Ali kad su mi zaklali ujaka, ujnu, zarobili rođenog brata i poubijali prijatelje, od bola sam uzviknuo: „Ne volim te, Alija!“ Pesma je posvećena samo njemu i krivo mi je što je pogrešno shvaćena da pucam u njegov narod. Pucam samo u onaj kukolj, koga ima u svakom žitu – poručio je Knindža 1993. godine, u jeku rata u BiH.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: