STUDENTI BLOKIRALI FILOZOFSKI, UJEDINJENI U JEDNO Traži se smena Dinka Gruhonjića, blokada do daljeg (FOTO/VIDEO)

NOVI SAD – Studenti Univerziteta u Novom Sadu okupili su se u velikom broju ispred Filozofskog fakulteta, gde su na miran način protestovali i tražili smenu profesora Dinka Gruhonjića. Nakon mirnog protesta i govora Damjana Vakanjca, studenta prorektora Univerziteta u Novom Sadu, studenti su zauzeli fakultet do daljeg.

 

Foto: nsuzivo.rs

Vakanjac je na početku poslao poruku da su studenti novosadskih fakulteta protiv govora mržnje te da neće stajati mirno dok se nekažnjeno toleriše govor mržnje i nasilje. On je naveo i nekoliko izjava profesora Gruhonjića, koje su nastale pre konferencije u Dubrovniku, od kojih je izdvojio: “U svakoj generaciji studenata kojoj ja predajem, to je prosto antropološki i biološki normalna stvar, imate jednu manjinu izvanrednih studenata, imate manjinu bitangii ostalu su mediokriteti”.

Foto: nsuzivo.rs

-Novosadski studenti nisu dobili odgovor od Filozofskog fakulteta povodom izjava govora mržnje profesora Dinka Gruhonjića i bili su primorani da se okupe i dignu svoj glas. Blokada će trajati dok neko ne preuzme odgovornost za fašističke izjave profesora Gruhonjića i dok se neko ne oglasi. Mi kao novosadski studenti smo dobili podršku svih studenata iz Srbije, koji ćedoći na blokadu i definitivno ćemo istrajati dok se fakultet ne oglasi i ne sankcioniše profesora Dinka Gruhonjića- rekao je Vakanjac za NS Uživo.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.