Kokoškov napustio klupu Srbije, počinju pregovori sa Pešićem

0
38
Foto: tanjug

Igor Kokoškov više nije selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije.

Kako je saopšteno, Košarkaški savez Srbije i dosadašnji selektor sporazumno su raskinuli ugovor o saradnji.

“Košarkaški savez Srbije želi Igoru mnogo sreće i uspeha u nastavku trenerske karijere, uz zahvalnost za rad i trud. KSS će se u narednom periodu angažovati u izboru novog selektora, o čemu će javnosti biti blagovremeno obaveštena”, navodi se u saopštenju.

Mediji su u prethodnom periodu spekulisali da će novi selektor biti Svetislav Pešić.

Danilović: Počinjemo pregovore sa Pešićem

Proslavljeni stručnjak Svetislav Pešić prvi je kandidat za upražnjeno mesto selektora košarkaške reprezentacije Srbije, potvrdio je Tanjugu predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović.

Nakon što je sa Igorom Kokoškovim sporazumno raskinuta saradnja, Danilović je u izjavi Tanjugu rekao da ce KSS učiniti sve da Pešić preuzme kormilo selekcije koju ove jeseni očekuje start u kvalifikacijama za Mundobasket, a naredne godine i učešće na Evropskom prvenstvu.

“Tokom ove nedelje počećemo pregovore sa našim trofejnim stručnjakom Svetislavom Pešićem. Svi znamo koliko je on veliko trenersko ime, tako da nema nimalo sumnje da bi njegovo angažovanje na klupi naše reprezentacije bilo najbolje rešenje“, rekao je Danilović i potom dodao:

“Uložićemo maksimalne napore da postignemo dogovor sa gospodinom Pešićem, koji je našoj košarci u prošlosti već doneo istorijske uspehe i trofeje. Iskreno, nadam se pozitivnom ishodu, a o rezultatima tih pregovora javnost ćemo obavestiti u najskorije vreme“, zaključio je Danilović.

U bogatoj trenerskoj karijeri Pešić je već obavljao funkciju selektora državnog tima sa kojim je 2001. osvojio zlato na Evropskom prvenstvu, a godinu dana kasnije i titulu svetskog prvaka.

To je ujedno bila i poslednja zlatna medalja za reprezentaciju na velikim takmičenjima.

Takođe, Pešić je kao selektor i sa reprezentacijom Nemačke bio šampion Evrope 1993. godine.

Sa klubovima u bivšoj Jugoslaviji, Nemačkoj i Španiji osvojio je cak 14 trofeja u domaćim takmičenjima, a na međunarodnoj klupskoj sceni ima pehare Evrolige, FIBA Evrokupa i Kupa Radivoja Koraća.

Ostao je upamćen i kao tvorac jedne od najtalentovanijih generacija na čelu sa Divcem, Đorđevićem, Rađom i Kukočem, sa kojom je 1987. godine u Bormiju stigao do titule juniorskog prvaka sveta.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime