Epidemiološka situacija u kikindskim osnovnim i srednjim školama za sada dobra

0
31
Foto: RTV

U kikindskim osnovnim i srednjim školama samo pojedina odeljenja prešla su na online nastavu. Od oko 4.500 učenika, najveći broj, na sreću, nastavu prati u školama. Broj obolelih od kovida 19 među zaposlenima, kao i onih koji su u karantinu, ne ugrožava redovno odvijanje nastave.

Od ukupno 26 odeljenja u kikindskoj Tehničkoj školi, četiri odeljenja trenutno su na online nastavi. Po tri odeljenja u kikindskoj Gimnaziji i SSŠ „Miloš Crnjanski“ prate nastavu od kuće, dok je u Ekonomskoj-trgovinskopj školi online samo jedno odeljenje.

„Trenutno imamo šest učenika koji su zaraženi, ne u tom odeljenju, već u više odeljenja, kao i dva učenika koja su kod kuće, u karantinu, zbog roditelja koji su pozitivni. Šest učenika sa kovidom na ukupno 357 učenika je vrlo mali broj, možemo da radimo, možemo da nastavimo sistem rada kao i do sada“, saopštio je Tomislav Bartolić, direktor Ekonomsko trgovinske škole, Kikinda.

Epidemiološka situacija i u osnovnim školama za sada je dobra. Samo pojedina odeljenja nastavu prate od kuće.

„Na naše veliko zadovoljstvo, uspevamo da normalno realizujkemo nastavu. Imamo pojedinačnih slučajeva gde se pojave dva ili više učenika koji su zaraženi, pa ta odeljenja prelaze 10 dana na online nastavu. Nadamo se da će se ta deca što pre vratiti i da ćemo moći na ovaj način i da nastavimo da radimo“, kazao je Tihomir Farkaš, predsednik aktiva direktora osnovnih škola.

Broj obolelih od kovida 19 među zaposlenima, kao i onih koji su u karantinu, ne ugrožava redovno odvijanje nastave.

„Apelujemo da se svi prosvetni radnici vakcinišu, to je i najbolja zaštita, a tako ćemo postići da što manje ljudi bude odsutno. Mi smo pripremljeni i za te varijante , angažujemo zamen , nastava se nesmetano odvija i nadamo se da nećemo doći u situaciju da tu imamo bilo kakvih problema“, dodao je Farkaš.

Najmanje dvoje učenika pozitivnih na koronu osnovni je kriterijum da odeljenje pređe na online nastavu. S obzirom da odeljenja sada ne rade po grupama, mogle su se čuti i najave ublažavanja tih kriterijuma. Konačnu odluku doneće nadaležna ministarstva i zdravstvene institucije.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime