U pripremi ozbiljna kampanja, nagrade za vakcinisane

0
31
epa09180528 A woman gets the Covid-19 vaccine at the Usce shopping center in Belgrade, Serbia, 06 May 2021. Serbia is trying a new tactic in an attempt to boost its vaccination process by getting the younger population to get the jab at shopping centers and with a promised payment of 25 Euros for all vaccinated before the end of May 2021. EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović izjavila je danas da je u pripremi ozbiljna kampanja, u kojoj se razmišlja o velikoj nagradnoj igri, gde će vakcinisani protiv korona virusa imati ozbiljne nagrade.

“To je jedini način da pokažemo da vlada zaista promoviše vakcinisanje”, rekla je Obradović novinarima u Aranđelovcu, gde je obišla punkt za vakcinaciju u centralnoj zgradi Doma zdravlja.

Obradović je rekla da je u Srbiji do danas, sa presekom u 12 sati, revakcinisano 2.664.000 osoba i dodala da to nije dovoljno i da moramo da težimo kolektivnom imunitetu.

Istakla je da je Srbija po pitanju imunizacije protiv korona virusa, mnogo bolja nego ostatak Evrope, uključujući i Rusiju, ali da to nije dovoljno.

“Kao što smo i bili lider u vakcinaciji, moramo sa time da nastavimo i vrlo je važno da na svakom mestu promovišemo i dalje vakcinaciju”, dodala je Obradović.

Đerlek: Paket novih mera za stimulaciju vakcinacije

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek kaže da će država ovih dana da izađe s paketom novih mera za stimulaciju vakcinisanja, kao i da je on lično za obaveznu vakcinaciju svih.

“Evidentno je da će četvrti talas korone biti mnogo jak ako ne povećamo procenat vakcinacije i zato država sprema niz mera za stimulaciju vakcinacije. A kada bih se ja pitao, uveo bih obaveznu vakcinaciju za sve građane”, rekao je Đerlek za Kurir.

U prethodnih 200-250 godina imunizacija je spasavala države i planetu, i to je jedini način da izborimo s epidemijama, objasnio je on.

“Postoji ozbiljna opasnost da se odugovlačenjem vakcinacije pojavi mutant rezistentan na vakcine. Ovo je moje lično mišljenje. Naravno, glavnu reč o tome šta nam je najbolje činiti daće struka i državni vrh”, navodi Đerlek.

Foto: EPA-EFE (Andrej Čukić)

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime