Počela izgradnja ambulante u naselju “Prozivka” u Subotici

0
38
Foto: rtv

Na radost stanovnika naselja “Prozivka” u Subotici, najmnogoljudnije mesne zajednice na teritoriji grada, posle 30 godina čekanja, danas je u Pazinskoj ulici otpočela izgradnja ambulante Doma zdravlja u kojoj će lekarske preglede moći da dobije nekoliko hiljada građana.

Nova ambulanta prostiraće se na 380 kvadratnih metara, a imaće četiri ordinacije, sale za intervencije i EKG dijagnostiku, kancelarije i pomoćne prostorije.

“Ambulanta će biti urađena po najvišim standardima rada u zdravstvu. Biće obezbeđen i parking prostor i posebni ulaz za osoblje i pacijente. Projekat je od izuzetnog značaja za grad. Realizuje se posredstvom republičke Kancelarije za javna ulaganja. Vrednost radova je 60,6 miliona dinara, a planirano je da budu završeni do polovine 2022. godine”, izjavio je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice, nakon polaganja kamena-temeljca za ambulantu.

Zahvaljujući ovoj investiciji, Dom zdravlja Subotica dobiće savremenu ambulantu u kojoj će se lečiti uglavnom stanovnici stambenog naselja “Prozivka”, ali će doprineti i rasterećenju ambulanti u okolnim mesnim zajednicama kao i Službe za primarnu zaštitu u Opštoj bolnici.

“Veoma smo zadovoljni što ćemo dobiti savremeno opremljenu ambulantu u kojoj će postojati svi uslovi da brinemo o zdravlju naših sugrađana. U četiri ambulante radiće osam lekarskih timova koji će zdravstvene usluge pružati uglavnom žiteljima naselja “Prozivka”, ali će olakšati i rad ambulanti na Beogradskom putu i u Kumičićevoj ulici, u koje su do sada dolazili na preglede”, izjavila je Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja Subotica.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime