Utopio se dečak u bazenu u Odžacima

0
48
Foto: rtv

Na otvorenom Olimpijskom bazenu u Odžacima sinoć se posle 22 časa utopio dečak star deset godina. Kako RTV na licu mesta nezvanično saznaje, dečija igra i nesmotrenost doveli su do ovog tragičnog ishoda, gde je izgubljen život maloletnog deteta, čiji je nestanak prijavio otac iste večeri.

Naime, i ako bazen u Odžacima još uvek nije otvoren za građane, jer je sezona u pripremi, saznajemo da se desetogodišnjak sa svojim drugarom, koji ima osam godina, ušunjao na bazen kako bi se igrali.

Inače, ceo kompleks bazena je pokriven video nadzorom, putem kojeg je, kako saznajemo, ustanovljeno da je do tragedije došlo tako što su dečaci iskoristili momenat kada je čuvar otišao do toaleta da bi došli do samog bazena napunjenog vodom. 

Povodom ove vesti, u Odžacima muk i neverica.

U cilju utvrđivanja svih okolnosti i kako bi bila uzeta izjava od 8-godišnjeg dečaka biće angažovani Centar za socijalni rad i dečji psiholog.

Nadležno javno tužilaštvo naložilo je i dodatne provere kako bi bila utvrđena eventualna odgovornost uprave bazena u Odžacima, budući da je za rad u obezbeđenju angažovana gluvonema osoba, navodi Pink.rs.

Događaji iz prethodnih par dana pokazuju da leto samo sa sobom donosi opasnost i mogućnost nesrećnih slučajeva ovakve vrste, a najosetljivija kategorija stanovništva su deca. Tokom vikenda iza nas na kanalu DTD kod Malog Iđoša, u vodi su tragično nastradala i dva tinejdžera koji su bili neplivači.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime