Opreznije u vožnji zbog mogućih pljuskova tokom dana

0
35
Foto: Uprava carina

Povremena kiša i danas može doneti nepredviđene zastoje i usporenu vožnju, jer kratkotrajni pljuskovi stvaraju privid suvog kolovoza i relativno dobrih uslova za vožnju, a tada zbog brže vožnje pri kočenju ili nagloj promeni pravca vozač gubi kontrolu nad vozilom, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Zato vozite sporije i obratite pažnju na stanje kolovoza i kada kiša ne pada.

Dodatni razlog za opreznijom vožnjom su i manji nanosi zemlje na putu koji su posledica jačih pljuskova, što u planinskim predelima ili klisurama donosi još jednu opasnost za vreme vožnje.

Saobraćaj je pojačanog inteziteta samo unutar većih gradova i na njihovim prilaznim putevima, međutim zbog građevinske sezone koja je u punom jeku na pojedinim deonicama treba očekivati usporeniju vožnju.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 06:00 časova, teretna vozila na našim graničnim prelazima na izlaz iz zemlje čekaju po dva sata na Batrovcima i Horgošu, a po jedan sat na Šidu i Kelebiji.

Na deonicama nekih puteva danas počeli radovi

Na auto-putu E-75, petlja Vrčin – petlja Umčari, od danas do 6. juna radovi na obeležavanju oznaka na putu.

U zoni radova, saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom, a za saobraćaj je zatvorena vozna saobraćajna traka, u smeru Niš-Beograd, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Novo Miloševo – Novi Bečej, od danas do 15. juna od 7 do 15 časova, radovi na redovnom održavanju. U toku izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Obrenovački put, Obrenovac (kružni tok) – Mislođin (uključenje na auto-put Miloš Veliki), danas od 19 do 7 časova, radovi na struganju oštećenog asfaltnog zastora.

Za vreme izvođenja radova – ručno regulisanje saobraćaja sa zastavicama sa naizmeničnim propuštanjem vozila iz oba smera.

Manjinac-Debelica, od danas do 3. juna od 10 do 17 čsova, obustava saobraćaja zbog asfalterskih radova u punoj širini kolovoza. Alternativni putni pravac za vreme obustave saobraćaja je državni put II A reda broj 219, Knjaževac- Bučje.

Mlanča-Ušće, u mestu Ralenovići, od danas do 11. juna od 10 do 12 časova. i od 14 do 16 časova, obustave saobraćaja zbog betoniranja temelja (sanacija od poplava).

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime