Ne prestaju optužbe između Krivokapića i Demokratskog fronta

0
69
Foto: rtv

Premijer Zdravko Krivokapić negirao je danas navode da će ući u koaliciju sa DPS Mila Đukanovoića i ističe da je reč o zlonamernoj kleveti koja više govori o nečijim propalim, nego o njegovim stvarnim planovima.

Krivokapić je kazao da se u Crnoj Gori smišljeno stvara veštačka tenzija i da sve izjave posljednih dana imaju cilj da se oslabe trenutnu vladu i njen uticaj u javnosti.

“Zlonamerne klevete da ću u koaliciju sa DPS-om su iz domena psihologije i više govore o nečijim propalim nego mojim stvarnim planovima”, rekao je Krivokapić za beogradski Blic.

On je istovremeno oštro kritikovao izjave lidera DF-a Andriju Mandića i Milana Kneževića.

Kada Mandić kaže da je “veoma zabrinut” zbog njegovog navodno tajnog susreta sa Đukanovićem, Krivokapić kaže da lider DF-a “očigledno sudi po sebi”.

Kneževića je optužio da širi neistine.

Đukanović je u sinoćnjem intervjuu za TVCG izjavio da veruje da bi u budućnosti moglo doći do nove široke koalicije, kao i da demokratske kapacitete za to prepoznaje u Demokratama i GP URA.

Đukanović je isključio mogućnost partnerstva DPS-a sa Demokratskim frontom.

“Treba dati šansu, a mislim da ćemo je vrlo brzo institucionalizovati”, kazao je Đukanović.

Demokratski front: Đukanović pokazao da smo jedina brana njegovom povratku

Reagujući na izjave Mila Đukanovića, iz Demokratskog fronta poručuju da je on otpočeo sa potragom za novim političkim saveznicima, ali i da je pokazao da je DF jedina brana njegovom povratku na vlast.

U saopštenju DF-a, u kojem crnogorskog predsednika nazivaju “neformalnim šefom mafije” u Crnoj Gori, navode

da je Đukanović potvrdio da se jedino plaši “beskompromisnosti i odlučnosti” tog saveza.

“Sinoć je i poslednjem laiku bilo jasno da Milo Đukanović želi kroz partnerstvo sa delom parlamentarne većine da odbrani ključne interese jedne omanje grupe ljudi koja je pustošila i kriminalizovala Crnu Goru punih trideset godina”, navodi se u saopštenju.

Iskazujući, kako kažu, nemerljivo zadovoljstvo stavom Đukanovića koji u DF ne prepoznaje budućeg koalicionog partnera, kao što je to prepoznao u Zdravku Krivokapiću i drugim, manjim činiocima parlamentarne većine.

“Neka im je svima srećno koji žele koaliciju s njim”, poručili su.

Ističu i da su sinoć od Đukanovića najzad dobili i pojašnjenje da je sintagma “pećinski nacionalizam” koja je upotrebljavana u napadima na DF, njegov autentični izum, “iako je upravo predsednik DPS-a u septembru prošle godine pozivao svoje pristalice u šumu i na ustanak.”

Đukanović je u intervjuu za TVCG isključio mogućnost partnerstva sa DF-om, ali je rekao da veruje da je formiranje jedne šire koalicije u parlamentu moguće, kao i da je demokratski potencijal za to prepoznao u Demokratama Alekse Bečića i pokretu URA Dritana Abazovića.

Važne adrese da se jasno odrede i pomire vladu

Demokratski front ostaje pri stavu da su se premijer Zdravko Krivokapić i predsednik parlamenta Aleksa Bečić, kako kažu, tajno sastali sa predsednikom Milom Đukanovićem, a od “važnih adresa”, koje su im preporučile i garantovale Krivokapićevu ispravnost, očekuju da se “jasno odrede i pomognu da se zavađeni članovi vlade pomire”.

“Svakako da nismo očekivali sukobe i svađe u vlastitoj kući, a sigurno nismo mogli ni zamisliti da se neko iz nove većine tajno sastaje sa Đukanovićem”, naveli su u saopštenju iz DF-a.

Nedostojnim smatraju, kako navode, izmišljotine Zdravka Krivokapića o navodnim tajnim susretima “glavnih žrtava progona mafijaskog režima – lidera DF- a sa Milom Đukanovićem”.

Navode da te izmišljotine najbolje govore o osobi koja po hiljaditi put uhvaćena u laži i koja svoje “razotkrivene sastanke sa šefom mafije, a koji je istovremeno i predsednik Crne Gore, pokušava imputirati drugima”.

Iz ovog političkog saveza poručuju da je njihova obaveza i dužnost da brane volju preko 133.000 glasača i da će tu svetu dužnost raditi časno i odgovorno bez bilo kakve kohabitacije sa Đukanovićem.

“DF nema dilemu da se vlast može vršiti i uzdignutog čela i da se ne moraju izdati ideološka i nacionalna uverenja, radi šverca cigareta, Majbaha i trećih sekretarica u zapadnim ambasadama”, navodi se u saopštenju DF-a.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime