Kikinđanima u maju stižu rešenja sa uvećanim porezom na imovinu

0
80
Foto: RTV

U odnosu na 2020-tu, u Kikindi će iznos poreza na imovinu ove godine biti uvećan u proseku za 2,36 procenata. Kako najavljuju u kikindskoj Gradskoj upravi, rešenja sa tom korekcijom u obračunu godišnjeg poreza na imovinu, Kikinđana i meštana okolnih sela trebali bi da dobiju početkom maja.

Na osnovu prosečne cene kvadratnog metra u prometu odgovarajućih nepokretnosti po zonama, kao i umanjenje po osnovu amortizacije od jedan odsto godišnje, poreski obveznici u Kikindi mogu očekivati neznatnu promenu u obračunu godišnjeg poreza na imovinu. Konkretan iznos uvećanja poreza na imovinu, proverili smo na primeru prosečnog stana od 60 metara kvadratnih u I gradskoj zoni.

„U 2020-toj, poreski obveznik je plaćao 3.491,68 dinara, a u 2021. Ggdini, za takj isti stan,. Platiće 3.574,06 dinara. Uvećanje je 2,36 procenata“, rekao je Dragiša Mihajlović, načelnik Gradske uprave.

Da su Kikinđani revnosni u izmirivanju svih svojih obaveza pokazuje i podatak da je obim naplate poreza na imovinu u 2020-toj bio čak 93 procenta. Porez na imovinu značajan je priliv prihoda u gradski budžet, pogotovo u trenutnim uslovima.

„U 2020. Godini ukupno je naplaćeno 406 miliona 276.247 dinara i to predstavlja oko 20 procenata uklupnog prihoda u budžetu grada Kikinde“, dodao je Dragiša Mihajlović.

Po osnovu naplate poreza na imovinu u prvom kvartalu ove godine, u kikindski gradski budžet slilo 127 miliona dinara. Kako najavljuju u Gradskoj upravi, izrada poreskih rešenja je u postupku obrade, rade se neophodne provere, pa se očekjuje da će biti uručena početkom maja.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime