Krivokapić najavio novi, liberalniji zakon o državljanstvu

0
48
Foto: EPA-EFE

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je da očekuje da će novi zakon o državljanstvu uskoro biti gotov i da će biti liberalniji od prethodnog.

Krivokapić je, odgovarajući na pitanja građana na Tviteru, a povodom 100 dana rada Vlade, rekao da je Vlada Crne Gore pre dve sedmice odlučila da krene u proces izrade novog zakona o državljanstvu.

“Taj zakon treba da bude liberalniji od prethodnog. Postoje različite prakse u različitim državama sveta, ali je nedopustivo da ako ovde živite, stvarate porodicu i plaćate porez, ne dobijete i državljanstvo”, istakao je Krivokapić.

Crnogorski premijer je rekao da se nada da će taj zakon ubrzo biti spreman i podsetio da građani i sada mogu da koriste postojeće zakonske norme.

“Najčešća norma koja njima sputava određena prava je dvojno državljanstvo. Ako želite da dobijete državljanstvo Crne Gore, znam da će MUP ovoga puta blagovremeno odgovoriti, ali vi morate da prihvatite i činjenicu da se odreknete jednog državljanstva”, rekao je Krivokapić.

“Montenegro erlajns “odumro” zbog nebrige prethodne Vlade”

Montenegro erlajns nije nikakvom odlukom ove Vlade prestao da funkcioniše, nego je “odumro” zahvaljujući nebrizi koju je prethodna Vlada imala, saopštio je danas crnogorski premijer Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je zahvalio ministrima Milojku Spajiću i Mladenu Bojaniću na naporima da se osnuje nova kompanija ToMontenegro, prenosi RTCG.

On je odgovarajući na pitanje zaposlenih u MA rekao da će svi koju su kompetentni i koji su se dokazali u toj vazduhoplovnoj kompaniji biti i od koristi i u novoj.

“Ono što je najvažnije je da svi znamo da je ovo naš zajednički put, u kojem želimo najbolje za građane, prethodno zaposlene u MA i novo rukovodstvo koje će znati da odabere kompetentan kadar”, zaključio je Krivokapić.

Krivokapić je danas odgovarao na pitanja koja su mu građani postavljali na društvenoj mreži Tviter, a povodom 100 dana rada Vlade.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime