Pomoć porodicama preminulih od korona virusa

0
76

Porodice preminulih građana od korona virusa primiće novčanu pomoć u iznosu od 100.000 dinara.

Gradsko veće Grada Novog Sada, na sednici od 29. januara 2021. godine, donelo je Rešenje o dodeli novčane pomoći porodicama građana sa teritorije Grada Novog Sada koji su preminuli od zarazne bolesti COVID-19, izazvane virusom SARS-COV-2 i koji su sahranjeni na teritoriji Grada Novog Sada, u iznosu od 100.000 dinara po preminulom.

Zahtev za dodelu novčane pomoći, član porodice preminulog ili drugo lice koje je o svom trošku sahranilo preminulog, podnosi Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu putem Pisarnice Gradske uprave za opšte poslove, Novi Sad, Trg slobode br. 1, ili elektronskim putem na adresu [email protected]

Uz zahtev korisnik prilaže:

  • fotokopiju očitane lične karte, odnosno raseljeničke legitimacije,
  • izvod iz matične knjige umrlih za preminulog člana porodice,
  • fotokopiju kartice tekućeg računa korisnika u poslovnoj banci,
  • dokaz da je korisnik o svom trošku sahranio preminulo lice: račun pogrebnih troškova izdat na ime korisnika.
    Gradska uprava službenim putem pribavlja:
  • dokaz da je lice preminulo od zarazne bolesti COVID-19, izazvane virusom SARS-COV-2, od Gradske uprave za opšte poslove, Sektora za lična stanja građana,
  • spisak lica sahranjenih na teritoriji Grada Novog Sada, od JКP „Lisje“ Novi Sad, odnosno drugog pravnog lica koje je izvršilo sahranjivanje u naseljenom mestu na teritoriji Grada Novog Sada.

Novčana pomoć u skladu sa ovim rešenjem biće uplatićena na tekući račun korisnika, na osnovu akta Gradske uprave.

Imajući u vidu da je donošenjem ovog rešenja prestalo da važi Rešenje Gradskog veća Grada Novog Sada, broj 593/2020-II od 30. aprila 2020. godine, kao i da će se postupci za dodelu novčane pomoći koji su započeti po odredbama ranije važećeg rešenja, okončati u skladu sa odredbama ovog rešenja, potrebno je da svi korisnici kojima pomoć nije isplaćena u prethodnom periodu podnesu, zahtev sa dokumentacijom propisanom ovim rešenjem.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime