Signalizacija za bezbednost dece subotičkih škola vredna milion dinara

0
121
Foto: morguefile.com

Zone oko više od 60 škola na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine opremljene su novom saobraćajnom signalizacijom u prošloj godini zahvaljujući konkursima resornog sekretarijata. Sve u cilju veće bezbednosti najmlađih. Brzinski displeji su deo opreme nabavljene i postavljene ovim putem, a jedan od gradova u kojem su postavljeni jeste i Subotica.

Usporite, deca vas mole. Brzinski displeji u blizini škola, uz ležeće policajce i drugu singalizaciju, treba da dovedu do veće prevencije bezbednosti mališana u saobraćaju. Postavljanje ovakvih displeja bila je tema sastanka zamenika pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj sa predstavnicima Grada Subotica. Putem konkursa, takva signalizacija vredna milion dinara postavljena je prošle godine u gradu, a u pripremi su konkursne aplikacije i za ovu.

“Očekujemo da to bude pozitivno rešeno i, naravno, to će svakako podići nivo bezbednosti saobraćaja za naše najmlađe u okolini škola”, kaže direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima u Subotici Predrag Radivojević.

Samo prošle godine na teritoriji pokrajine finansirana je nabavka saobraćajne signalizacije koja je postavljena u okolini 65 škola. U pripremi su novu konkursi.

“Zadatak našeg sekretarijata jeste da svu logističku podršku i sve ono što je neophodno da kroz realizaciju ovih projekata, koje će sufinansirati sekretarijat, povećamo bezbednost saobraćaja u Gradu Subotici i, naravno, da realizacijom i drugih projekata iz oblasti energetike i građevine, jednostavno pomognemo da se građani u Subotici osećaju bezbednije”, rekao je zamenik Pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj dr Zoran Tasić.

Pored saobraćajne signalizacije i brzinskih displeja u okolini škola, sekretarijat je prošle godine finansirao i izgradnju svetlosne saobraćajne signalizacije u zonama raskrsnica širom Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime