Sve više se koristi onlajn plaćanje domaćom karticom

0
35
Foto: Pexels

Sve veći broj građana koristi usluge onlajn plaćanja domaćom karticom, koja se trenutno prihvata u više od 750 onlajn prodavnica u Srbiji, kažu u Narodnoj banci Srbije.

Broj trgovaca koji prihvataju plaćanje Dina karticom u svojim internet prodavnicama je u stalnom porastu, objavila je centralna banka na svom sajtu.

To je, kako je navedeno, naročito značajno u periodima kakav je od početka pandemije virusa korona, kada je preporučljivo daljinski obavljati što je moguće više kupovina.

Istovremeno, svakog meseca sve je više korisnika koji obavljaju internet plaćanja domaćom karticom.

Samo u decembru domaćom Dina karticom ostvareno je više od 280.000 onlajn kupovina u iznosu većem od 600 miliona dinara, sa tendencijom neprekidnog povećanja.

Među prodajnim mestima na kojima se može plaćati domaćom karticom na internetu nalaze se onlajn prodavnice gde se mogu nabaviti roba i usluge koje se tradicionalno kupuju odnosno plaćaju preko interneta.

To su: knjige, tehnička roba, avio-karte, ulaznice za različite događaje, igračke, odeća i obuća, ali i one preko kojih se mogu platiti komunalne (www.infostan.rs), usluge domaćeg operatora mobilne telefonije Telekom Srbija a.d. (www.mts.telekom.rs), ali i svakodnevne kupovine kod tri najveća trgovinska maloprodajna lanca u zemlji (Delez, Merkator S i Univereksport).

NBS podsećamo i da je Dina karticom moguće plaćati i na internet prezentacijama državnih agencija i institucija, poput Agencije za privredne registre i portala eUprava.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime