Još 20 devojaka podnelo prijavu protiv Miroslava Aleksića zbog seksualnog zlostavljanja

0
51

Od trenutka kada je saopšteno da je poznati učitelj glume Miroslav Aleksić (69) uhapšen zbog sumnje da je silovao i seksualno napastvovao svojih šest učenica, još 20 devojaka je podnelo prijavu policiji, tvrdeći da su i one bile njegove žrtve.

Od njih se sada uzimaju izjave, koje će biti prosleđene Višem javnom tužilaštvu, koje će zatim doneti odluku hoće li protiv Aleksića proširiti istragu. On je uhapšen zbog sumnje da je od 2008. pa do prošle godine, u prostorijama svoje škole, seksualno napastvovao tada maloletnu glumicu Milenu Radulović i još pet svojih učenica, a na teret mu stavlja osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje. 

Prema nekim informacijama, tužilaštvo bi danas trebalo da počne da uzima izjave od oštećenih. Aleksiću je, nakon saslušanja u tužilaštvu, odlukom Višeg suda u Beogradu određen pritvor od 30 dana i on će najpre boraviti u karantinu, odnosno u izolaciji beogradskog Centralnog zatvora zbog situacije sa virusom korona. 

“Novosti” pišu i da učitelj glume, po svemu sudeći, ima problema da angažuje advokata, pošto mu je u utorak punomoćje otkazao i Nemanja Jolović. Tako je za tri dana promenio tri advokata, a još nekoliko poznatih kancelarija je odbilo da ga zastupa.  

Jolović je rekao za “Novosti” da je kad je posle određivanja pritvora Aleksiću pročitao naredbu za istragu, video je da jedna od oštećenih devojaka ćerka njegovog dobrog prijatelja i da je u sukobu interesa. Aleksić je u Višem tužilaštvu na saslušanju u potpunosti negirao sve optužbe, uz komentar da mu nije jasan motiv zbog kog ga Milena Radulović i ostale devojke terete za ovako teška dela.

Foto: N. Fifić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime