Građani Rume traže od Šešelja da se kandiduje za predsednika opštine?

0
147

Nakon duge borbe pred Mehanizmom za međunarodne krivične sudove u Hagu, Hrtkovci su postali mesto prebivališta lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja. U kući na kojoj je vidno istaknut naziv “Kuća Vojislava Šešelja”, na desetom kongresu Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj ponovo je izabran za predsednika stranke. Kao razlog održavanja kongresa u Hrtkovcima navodi se između ostalog to što se upravo u ovom selu nalazi sedište Komiteta za odbranu Vojislava Šešelja, sedište Okružnog odbora u Sremu, kao i sedište Opštinskog odbora u Rumi. 

Kao što smo već navodili, a spekulisalo se od trenutka kada se lider radikala doselio u Hrtkovce, Šešelj je kao mesto prebivališta naveo Rumu, što znači da bi mogao da se kandiduje na izborima za predsednika opštine, saznajemo od bivseg odbornika SRS iz Rume, gospodina Mojsilovića.

Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, Opštinski odbor Srpske radikalne stranke krenuo je sa prikupljanjem potpisa kroz peticiju kako bi nagovorili lidera radikala da se kandiduje za predsednika opštine. Kako kažu, na taj potez su se odlučili jer građani svakodnevno dolaze u opštinske prostorije radikalne stranke i traže to od lokalnog rukovodstva.

“Ukoliko Vojislav Šešelj odluči da se kandiduje za predsednika opštine sigurno je da će imati veliku podršku građana, a mnogi radikali će se vratiti u stranku i podržati ga u odluci. Građani dobro pamte vreme vlasti radikala. To je bilo vreme napretka. Kada kažemo napredak, mislimo na to da je u periodu od 2006. do 2008. godine opštinska kasa bila najpunija u istoriji opštine, a da se u realnom sektoru zaposlilo najviše ljudi i da je stopa nezaposlenosti dramatično opala. Život je bio mnogo kvalitetniji, te se građani sigurno sa setom sećaju tog vremena”, rekao je odbornik Mojsilović poznatiji kao Geja.

Vojislav Šešelj za Vojvodina uživo rekao je da će ispoštovati volju naroda.

“Uoliko peticiju za moju kandidaturu potpiše više od 1000 gradjana, kandidovaću se za mesto predsednika opštine Ruma. U tom slučaju, garantujem pobedu sa preko 50% podrške na lokalnim izborima. Morate da znate, ono što je Aleksandar Vučic za gradjane cele Srbije sa podrškom od preko 60%, to sam ja za građane mojih Hrtkovaca i Rume”, zaključio je Šešelj.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime