Zrenjaninac 110 puta dao krv!

0
269
Foto: bbc.com

Povodom svetskog dana dobrovoljnih davaoca krvi Crveni krst u Zrenjaninu dodelio je priznanja višestrukim davaocima krvi. U Zrenjaninu jedan davalac zaslužio je priznanje za davanje krvi 100 puta.

“DANI VAJFERTA” POČELI U PANČEVU

Višestruki dobrovoljni davaoci krvi iz Zrenjanina dobili su prigodne poklone, priznanja i zahvalnice za 10, 20, 50, 75 i 100 davanje krvi. 54 godišnji Milan Basta krv daje od 18. godine a prošle godine je po 100. put učestvovao u ovoj akciji.

– Redovno dajem krv kad god zdravlje dozvoljava, a hvala Bogu da sam zdrav. Tako nameravam i dalje dok zdravlje dozvoli, do 65. godine pa sad gde se zaustavim, sad je trenutno cifra 110. – rekao je Milan Basta dobitnik priznanja za 100 davanje krvi.

MIROVIĆ PRIMIO “ZLATNE” NOVOSADSKE STUDENTE

– Onda se čovek oseća zdrav, a žena isto tako pošto sam ja mala takvu privilegiju da tačno u ono vreme kad sam mogla da dajem dala sam redovno na tri meseca, znači verujem da svakoj ženi ako se potrudi može da se nađe. – kazala je Anuška Šimon, dobitnik priznanja za 50 davanje krvi.

Moto ovogodišnjeg obeležavanja svetskog dana dobrovoljnih davaoca krvi jeste “Bezbedna krv za sve”.

MIROVIĆ I VIŠKOVIĆ: SARADNJA SRPSKE I VOJVODINE PRIORITET

– Trudimo se da zadržimo i motivišemo dobrovoljne davaoce, naravno uvek nam je izazov poseban i želja da privučemo nove mlade ljude, da privučemo sve one koji do sada iz bilo kog razloga nisu dali krv, a s druge strane imaju tu sreću da su zdravi ljudi da mogu da pomognu nekom, da imaju između 18 i 65 godina želimo da ih motvišemo da dođu i da krv daju prvi put. – izjavila je Aleksandra Tanasijević sekretar Crvenog krsta u Zrenjaninu.

U Zrenjaninu su trenutno zalihe krvi na zadovoljavajućem nivou, ipak iz Crvenog krsta upozoravaju da su tokom letnjeg perioda evidentne nestašice krvi, te se posebnom kampanjom skreće pažnja javnosti na značaj davanja krvi i tokom leta.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime