“Dani Vajferta” počeli u Pančevu

0
218
Foto: RTV

U Pančevu su u petak počeli 5. Dani Vajferta, najveća gradska manifestacija čiji je ideja da se kroz promociju lika i dela uglednog Pančevca, Đorđa Vajferta, i promocije pivarstva istaknu turistički, kulturno-umetnički i privredni potencijali Grada. Ove godine predstavlja se oko 30 kraft pivara.

REDOVNA ODBRANA OD POPLAVA NA 280 KILOMETARA REKA U VOJVODINI

Pančevo je nekada bilo poznato po zanatima i dobrom pivo. Upravo na danima Vajferta na kratko se oživljava to prošlo vreme. U Starom gradskom jezgru, u neposrednoj blizini najstarije pivare u ovom delu Evrope, toči se vrhunsko zanatsko pivo. Svoje proizvode ove godine predstavlja 30 kraft pivara. Prirodne sirovine, ljubav i posvećenost pivu je, kažu, najbitnije.

Organizovan je Sajam zanata i tradicionalnih jela. A po prvi put i humanitarni bazar.

MIROVIĆ PRIMIO “ZLATNE” NOVOSADSKE STUDENTE

– Okupili smo humane ljude koji su izneli svoje proizvode. Novac od prodaje ide u humanitarne svrhe. Sve što se proda ide socijalno – ekonomsko ugroženim porodicama u Pančevu. – kaže Jovana Stevanovski, iz Udruženje Humana Ona.

Osim prilike da uživaju u dobrom pivu, gostima je ponuđen i bogat muzički i zabavni program.

DVOSTRUKA IGRA VUKA JEREMIĆA: KOBAJAGI „PLAČE“, ŠTO ĆE ZAKON O POREKLU IMOVINE ZAOBIĆI LOPOVE IZ DOS-A!?

Turistička organizacija Pančeva ustanovila je “Dane Vajferta” kako bi oživela tradiciju pivarstva, ali i da promovišu turističke, kulturne i privredne potencijale grada.

– Kroz ovakve manifestacije mi najviše promovišemo grad. Kako po sajmovima u zemlji tako i u regionu. Zadovoljni smo i gledamo da svake godine manifestacija bude sve veća i bogatija. – objašnjava Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančeva.

DOSOVCI ANGELI MERKEL “DALI BESU”, REKLI, PA POREKLI PRIZNANJE KOSOVA?!

– Kroz ovu manifestaciju mi promovišemo i neke sadašnje vrednosti. Koristimo tradiciju da bi promovisali one vrednosti kojima težimo, a to svakako jeste i zanatstvo i preduzetništvo. – kaže Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.

Manifestacija ide u susret velikom jubileju – 300 godina od pokretanja industrije i pivarstva na ovim prostorima koji će se obeležiti 2022. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime