Foto: RTV/Tanjug

Saradnja Vojvodine i Republike Srpske je prioritet, poručili su danas predsednik Vlade RS Radovan Višković i predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović, koji su potpisali protokol o saradnji između RS i pokrajine.

USVOJEN PRAVILNIK O ŠKOLSKOM KALENDARU U VOJVODINI

– Mi smo jedan narod koji povezuje reka Drina, a novim mostom na Rači, koji će izgraditi Republika Srbija, to će se i u faktičkom smislu pokazati. – rekao je predsednik Vlade RS.

On je naveo da je od 2014. godine RS dobila od Srbije više od 30 miliona evra donatorske pomoći, a samo ove godine devet miliona evra i dodao da je taj novac uložen u obnovu obdaništa, škola, domova zdravlja, vodovoda…

MIROVIĆ OSUDIO TERORIZAM KOSOVSKIH SPECIJALACA!

– Na ovoj pomoći najzahvalniji su građani RS, jer osećaju da nisu odbačeni i da su građani srpske pripadnosti i da je Srbija njihova matica, a mi ćemo se tako ponašati i ubuduće. – rekao je Višković.

On je naglasio da se donatorski novac koji Srpska dobija od Srbije troši transparentno, te pozvao sve one koji sumnjaju da se u to sami uvere.

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je saradnja Srbije i Vojvodine sa RS prioritet, te da je današnji Protokol o saradnji potvrda i garant da će ta saradnja biti razvijana u svim oblastima.

ZANATSKO PIVARSTVO I PROIZVODNJA HMELJA ŠANSA ZA VOJVODINU!

– Želimo otvoreno da kažemo da je saradnja sa RS ne samo prioritet nas koji činimo deo političkog života u Srbiji i Vojvodini, to je obaveza i želja da se objedinimo i sarađujemo na kulturnom, ekonomskom, obrazovnom planu i na svakom drugom nivou. – istakao je Mirović.

On je ocenio da se od 2000. do 2016. godine stidljivo govorilo o saradnji između Srpske i Srbije i Vojvodine i dodao da je u tom periodu potpisan samo jedan protokol.

– Od kako sam na čelu pokrajinske vlade, uspeli smo da nametnemo tu saradnju kao jedan od prioriteta. – rekao je Mirović.

KRAJ. NEMA VIŠE PROTESTA. SVE SU ŠEME ZAPADNE MAŠINERIJE – PROPALE!?!

Mirović i Višković su govorili na poslovnom forumu AP Vojvodina-Republika Srpska u Privrednoj komori Vojvodine, a potom posetili Prvi privredni sajam, na kojem nastupaju privrednici iz Srpske i Vojvodine.

Očekuju da ova sajamska manifestacija postane tradicionalna i da doprinese boljem povezivanju i boljoj privrednoj saradnji, zajedničkim nastupima privrednika na evropskom tržištu.

To će, smatraju oni, rezultirati većim uspesima, doprineti boljem standardu građana i Srpske i Vojvodine, a nadaju se uticati i na to da građani ne napuštaju zemlju.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime