Foto: RTV

Poznato je koliko je izgradnja Žeželjevog mosta važna za Novi Sad. Taj most je od infrastukturnog značaja, jer se nalazi na železničkom koridoru 10 i deo je buduće brze pruge Beograd-Budimpešta, a važan je i kao znak oporavka Novog Sada od NATO bombardovanja. Iako most uveliko funkcioniše, njegov prilaz još nije dobio konačan izgled – u planu je izgradnja kružnog toka sa Petrovaradinske strane.

STIŽE POVIŠICA PLATA I PENZIJA! VUČIĆ NAJAVIO SJAJNU VEST!

Za razliku od novosadske strane, gde su radovi završeni, sa petrovaradinske su preostali radovi na izgradnji dela saobraćajnice ispod Žeželjevog mosta, kao i kružne raskrsnice, koja, kako kažu u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, ne može biti završena dok se ne završi demontaža čelične konstrukcije mosta MD88.

Trenutno se rasklapa peti segment koji je najvećeg raspona, a očekivano je da do polovine juna kompletna konstrukcija bude uklonjena sa obale, čime će se omogućiti nastavak izgradnje kružne raskrsnice. Ta raskrsnica će svoj pravi saobraćajni značaj i funkciju dobiti, tek nakon izgradnje obilaznice oko Petrovaradina koja će predstavljati tranzitni pravac ka Žeželjevom mostu.

POKRAJINSKA VLADA OBEZBEDILA 182 MILIONA DINARA ZA PREVOZ SREDNJOŠKOLACA!

– Ako pogledamo koji su trendovi u poslednjim godinama možemo da kažemo da za sve ove lokacije kao što je novi Petrovaradinski most da imamo takvo okruženje i takav saobraćaj da ne očekujemo na toj lokaciji preterano veliki broj biciklista i pešaka i sa tog aspekta prirodno je i logično da se u takvim uslovima kao jedno od rešenja postavi kružna raskrsnica koja nadam se da će dati sva neka očekivanja. – rekao je Dragan Jovanović, iz Departmana.

VUČIĆ: ZAČARANI KRUG LUDILA, NEOPHODNO DA SE SUOČIMO SA REALNOŠĆU

Završetak radova na pristupnim saobraćajnicama Žeželjevom mostu očekuje se do prvog septembra, saopštili su nam u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije. A kako kaže profesor Jovanović, ima još tačaka u gradu na kojima bi valjalo postaviti kružni tok. U planu je da takvo saobraćajno rešenje bude i na uglu Bulevara Cara Lazara i Fruškogorske ulice, gde se noćas, podsetimo, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je vozač bmw-a povređen nakon što je udario u drvo pored puta.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime