Pokrajinska vlada obezbedila 182 miliona dinara za prevoz srednjoškolaca!

0
100
Foto: RTV/Pokrajinska vlada

Pokrajinska vlada dodelila je danas, predstavnicima svih 45 lokalnih samouprava u AP Vojvodini 182 miliona dinara namenjenih za regresiranje prevoza za 20.819 učenika srednjih škola.

CRVENOM KRSTU VOJVODINE 18 MILIONA DINARA!

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je ovo značajan program koji Pokrajinska vlada realizuje, jer se na taj način, kako je naveo, šalje poruka podrške i roditeljima i deci.

– Pokrajinska vlada očuvaće, obnoviće i modernizovaće sve škole u AP Vojvodini, jer u manjim mestima i selima nema života bez škole. Deca i porodice nisu broj, to je suština našeg opstanka i tako moramo delovati. – rekao je predsednik Mirović.

Očuvali smo veliki broj malih škola po broju učenika, ali velikih za njihove sredine. Obnovićemo i objekte obrazovnih ustanova u malim sredinama u koje decenijama niko nije ušao, poput škola u Jasku i Malim Radincima, gde radovi počinju narednih nedelja, istakao je predsednik Mirović.

UNAPREĐIVANJE SARADNJE AP VOJVODINE I NIŽEGORODSKE OBLASTI!

On je podsetio da je Pokrajinska vlada od svog formiranja izdvojila značajna sredstva za obnovu i modernizaciju objekta obrazovnih ustanova.

Dodela finansijskih sredstava na osnovu ovog konkursa jeste samo jedan u nizu dokaza stalne i vredne saradnje Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava, rekao je pokrajinski sekretar za upravu, propise, nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Nјilaš.

– Mladi i obrazovani ljudi jesu naša budućnost i obrazovanje mora biti jednako dostupno svima. – naglasio je sekretar Nјilaš.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime