Foto: RTV

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa Maksimom Čerkasovim Valerevičem, ministrom industrije, trgovine i preduzetništva iz Nižegorodske oblasti, iz Ruske Federacije, sa kojim je razgovarao o aktivnostima za realizaciju Sporazuma o saradnji AP Vojvodine i te ruske regije, koji je potpisan prošle godine.

OTVOREN 86. POLJOPRIVREDNI SAJAM U NOVOM SADU!

Na sastanku je ocenjeno da su prijateljski odnosi dve zemlje dobar temelj za proširivanje i unapređivanje saradnje u oblastima industrijske proizvodnje, poljoprivrede, nauke, kulture i turizma.

Predsednik Mirović ocenio je, da je današnja poseta od izuzetnog značaja jer do pre tri godine AP Vojvodina nije imala ni jedan aktivan Sporazum sa ruskim oblastima.

VUČIĆ JEDNOM SLIKOM SA PARADE JASNO POKAZAO MILU ĐUKANOVIĆU ŠTA MISLI O NJEMU!

Danas, istakao je predsednik Mirović, imamo aktivne sporazume sa ruskim oblastima, želimo da obogatimo našu saradnju, AP Vojvodina ima šta da ponudi, imamo ogroman prostor i potencijal za nova ulaganja.

Sagovornici su se saglasili da postoji obostrana potreba za jačanjem saradnje na planu ekonomskog razvoja, regionalnog povezivanja ali i povezivanja Univerziteta, privrednih komora i kulturnih institucija.

U APATINU OSLIKAN JEDAN OD NAJVEĆIH MURALA U SRBIJI !

Republika Srbija za nas je veoma važan partner, prva poslovna misija Nižegorodske oblasti bila je baš u AP Vojvodinu, kazao je ministar Čerkasov i dodao da postoji interesovanje ruskih privrednika i kompanija za povezivanje i konkretnu saradnju, kazao je ministar Čerkasov.

Sastanku su prisustvovali i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime