U Apatinu oslikan jedan od najvećih murala u Srbiji !

0
216
Foto: RTV

Poznati srpski muralista Andrej Josifovski oslikao je mural starog alasa na apatinskom Trgu Nikole Tesle. Ovo umetničko delo na gotovo 300 kvadratnih metara jedan je od najvećih murala u Srbiji, a završen je za svega 4 dana rada.

SPOR STOČARA I INVESTITORA: NE ŽELE RIBNJAK NA PAŠNJAKU!

– Vreme je bilo jako loše, padala je kiša i duvao jak vetar, ali to me nije sprečilo da aktivno radim po dnevnom svetlu. – kazao je Josifovski, čije je umetničko ime “Pijanista”.

– Uvek mi je zanimljivo da stvaram u nekom novom gradu, ali to je i ogromna odgovornost. Veliki broj ljudi je ovih nekoliko dana stao da posmatra rad, jer je ovo definitivno neki novi simbol grada što je meni posebna čast.- dodao je on.

VUČIĆ: NEĆU PRIZNATI KOSOVO, SRUŠITE ME, ALI NEĆU!

Slika murala birana je u skladu sa viševekovnom tradicijom ribarstva u Apatinu.

– Reakcije građana su odlične. Ovaj mural je omaž ljudima čija imena nisu poznata, a koji su svojim boravkom i radom na Dunavu ispisali istoriju Apatina. Alasi i riblji paprikaš, po tome smo nadaleko poznati. – objašnjava zamenica predsednika opštine Apatin, Dubravka Korać.

Lokacija za mural se nametnula sama. Trg Nikole Tesle je mesto održavanja tradicionalnog festivala „Apatinske ribarske večeri”, koji će se i ove godine održati početkom jula.

NIVO TAMIŠA PORASTAO I DONEO SMEĆE IZ RUMUNIJE!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime