Foto: Informer

Odapelo ono go*no Dejan Anastasijević, po zanimanju lažni haški svedok. Suprugu Jadranku mi optužio da mu je na simsu namestila dve ručne bombe. Stoka mu poverovala, je*ao mu pas mater, napisao je šef radikala

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, posle vesti o smrti novinara Dejana Anastasijevića, oglasio se na Tviteru, gde ga je u statusu koji je postavio brutalno izvređao i ispsovao. Šešeljeve uvrede su toliko učestale, pa ne prođe maltene nijedan dan da lider radikala ne uputi pogrdne reči, ali i pretnje svojim neistomišljenicima.

– Odapelo ono go*no Dejan Anastasijević, po zanimanju lažni haški svedok. Suprugu Jadranku mi optužio da mu je na simsu namestila dve ručne bombe da pogine kad povuče roletnu. Stoka mu poverovala, je*ao mu pas mater. Uporno proširujem spisak haških dužnika, ali božjom voljom on se smanjuje – napisao je Šešelj na Tviteru.

Granica pristojnosti

Doktorand Fakulteta političkih nauka Boban Stojanović za Kurir kaže da je nedopustivo ovo što radi Vojislav Šešelj i da je ispod svake granice pristojnosti.

– Mržnja koju on na Tviteru iskazuje gotovo svakodnevno ispod svakog je nivoa. Jedan od načina je da se Šešelju suspenduju nalozi na Fejsbuku i Tviteru, međutim, on slične stvari izgovara i u Skupštini i u medijima sa nacionalnom frekvencijom. Njegov govor mržnje morao bi da se sankcioniše, a i televizije da reaguju kad god ga on u njihovim programima širi i govori takvim rečnikom – rekao je Stojanović za Kurir.

Analitičar Bojan Klačar kaže za Kurir da je Šešeljev tvit nedostojan čin bilo koje osobe, posebno političara koji ima odgovornost za javno izgovorenu reč.

– Oduzimanje mandata nije realno zbog činjenice da je reč o političaru, ali bi trebalo zbog širenja govora mržnje da se razmotri neka kazna. Postoji osnova za razmatranje njegovog statusa poslanika, a to je presuda Haškog tribunala. To bi bila prilika da neko ko ima tu vrstu presude preuzme odgovornost i ostane bez mandata, jer tako i naš zakon kaže – kaže Klačar.

Iver ne pada daleko od klade: Aleksandar Šešelj sledi svog oca

Šešeljev sin Aleksandar deli mišljenje svog oca o preminulom novinaru i uredniku Dejanu Anastasijeviću, a u prilog tome govori komentar koji je ostavio ispod vesti nedeljnika Vreme na Tviteru o smrti Anastasijevića.
– Jedan manje – napisao je Aleksandar Šešelj ispod vesti.

In memoriam

Ostavio dubok trag

Novinar Dejan Anastasijević preminuo je posle duge i teške bolesti. Bio je urednik BBC na srpskom, dugogodišnji novinar beogradskog Vremena, američkog magazina Tajm i dopisnik Tanjuga iz Brisela.
Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović uputio je u svoje ime i u ime ministarstva telegram saučešća porodici i prijateljima preminulog novinara i urednika Dejana Anastasijevića.
“Izražavam iskreno saučešće porodici i prijateljima zbog smrti Dejana Anastasijevića. Medijska i javna scena ostale su bez vrsnog analitičara, urednika i novinara koji je svojim plodonosnim radom i hrabrošću da javno iznese istinu ostavio veliki trag u novinarstvu”, naveo je Gajović.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Unesite Vaše ime